Mesajul Papei Francisc în ziua de Crăciun: ”Poți avea idei greșite, dar Dumnezeu continuă să te iubească”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
25/12/2019, 14:02
Mesajul Papei Francisc în ziua de Crăciun: ”Poți avea idei greșite, dar Dumnezeu continuă să te iubească”
Papa Francisc, mesaj puternic în ziua de Crăciun pentru toți credincioșii. Sursa foto: Facebook.com

Suveranul Pontif le-a transmis credincioșilor din lumea întreagă un mesaj puternic cu ocazia nașterii Domnului Isus Hristos. Papa Francisc recomandă să nu ne îndepărtăm de Dumnezeu pentru greșelile pe care le face Biserica.

Papa Francisc, mesaj la liturgia din Ajunul Crăciunului

Papa Francisc (83 de ani) a transmis ca în fiecare an tradiționalul mesaj în timpul predicii de Crăciun de la Vatican. Suveranul Pontif le-a transmis credincioșilor să nu se îndepărteze de Dumnezeu și de credință doar pentru că Biserica face anumite greșeli, referindu-se la scandalurile sexuale din ultima perioadă.

Totodată, Papa Francisc a adus în discuție în timpul predicii și dragostea pentru pruncul Isus care astăzi, 25 decembrie, s-a născut în ieslea cea săracă din Bethleem.

„Crăciunul ne reaminteşte că Dumnezeu continuă să ne iubească pe toţi, chiar şi pe cei mai răi dintre noi. Poţi avea idei greşite, dar Dumnezeu continuă să te iubească. Foarte des ne gândim că Dumnezeu este bun cu noi dacă noi suntem buni şi ne pedepseşte dacă suntem răi. Dar El nu este aşa”, a spus Suveranul Pontif.

Suveranul Pontif, mesaj puternic cu ocazia Crăciunului

De asemenea, în timpul predicii Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să nu mai caute scuze și să nu mai lase pe locul doi dragostea față de Isus Hristos.

„Să ne gândim la pruncul Iisus și să ne lăsăm cuprinși de dragostea Lui. Orice merge greșit în viețile noastre, orice nu funcționează în cadrul Bisericii, orice probleme sunt în lume nu vor mai fi scuze.

Vor intra pe un plan secundar în fața iubirii lui Iisus, în fața căreia nu avem nicio scuză”, a adăugat Papa.

Biserica Catolică, implicată în numeroase scandaluri sexuale în ultimii ani

Suveranul Pontif nu a dat prea multe detalii despre problemele în care a fost implicată Biserica Catolică în ultimii ani. Papa nu a vorbit nici despre scandalurile sexuale în care au fost implicați mai mulți preoți, dar săptămâna trecută au fost luate primele măsuri.

Papa Francisc a anunțat modificarea felului în care aceste acuzații vor fi tratate în viitorul apropiat. În plus, Suveranul a eliminat săptămâna trecută regula privind ”secretul pontifical” cea care a permis acoperirea acestor fapte timp de decenii.

Astăzi, 25 decembrie, Suvernaul Pontif urmează să transmită mesajul „Urbi et Orbi” (Către cetate şi lume, n.red.). În plus, Papa Francisc va binecuvânta miile de persoane aflate în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×