Mesajul lui Klaus Iohannis, după preluarea noului mandat de președinte: „Vom construi împreună România normală”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 16:52
Mesajul lui Klaus Iohannis, după preluarea noului mandat de președinte: „Vom construi împreună România normală”
Klaus Iohannis, emoționat în momentul preluării noului mandat de preșdinte. Sursa foto: capital.ro

Klaus Iohannis a preluat în mod oficial al doilea mandat ca președinte al țării noastre, după victoria categorică obținută în alegerile de duminică, 24 noiembrie. Șeful statului a fost reinvestit în funcție printr-o ședință solemnă a Curții Constituționale a României și a ținut, totodată, să adreseze un mesaj ferm atât magistraților, cât și cetățenilor care i-au acordat votul său.

Odată cu preluarea noului mandat, Klaus Iohannis ne promite o „Românie normală”

În momentul în care i-a fost dat cuvântul, Iohannis a subliniat faptul că votul primit din partea alegătorilor îl onorează și în același timp îl obligă să-și asume o mare responsabilitate, aceea de a duce la îndeplinire promisiunile făcute în campania electorală. Actualul președinte speră ca toți factorii de decizie din statul român să dea dovadă de bună credință și să acționeze în conformitate cu prevederile constitutionale.

Totodată, Klaus Iohannis a oferit asigurări că va continua să vegheze la respectarea dreputurilor cetățenilor români și să acționeze în virtutea principiului conform căruia nimeni nu poate fi mai presus de lege.  „Sunt convins că, pe temelia valorilor democratice pe care le-am apărat în toți acești ani, vom construi împreună România puternică, prosperă și normală, pe care ne-o dorim”, a transmis șeful statului.

Mesajul lui Klaus Iohannis după preluarea noului mandat de președinte

Primul meu mandat a fost unul plin de provocări. Prin actiunile mele, m-am opus cu fermitate acelor tendințe regresive pe care le-am considerat periculoase pentru democratie. Ne aflăm într-un moment special, la 30 de ani de când românii și-au croit un drum în democrație. În toate activitățile lor, autoritățile publice trebuie să acționeze cu bună credință și să dea dovadă de atașament față de legea fundamentală si față de legile democratice.

Voi continua să fiu un apărător ferm al respectării drepturilor și libertăților cetățenilor, al valorilor supreme prevăzute de Constituție și voi susține cu toată hotărârea parcursul european al României. Aceasta este direcția în care românii au arătat de nenumărate ori că vor să meargă țara noastră. Toți decidenții politici și instituționali trebuie să-și asume ca inalienabile principiile conform cărora nimeni nu este mai presus de lege. Sunt convins că, pe temelia valorilor democratice pe care le-am apărat în toți acești ani, vom construi împreună România puternică, prosperă și normală, pe care ne-o dorim

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×