Mesajul Irinei Rimes de Ziua Brâncuși. Ce a postat artista după criticile primite în ultima perioadă

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
19/02/2020, 10:16
Mesajul Irinei Rimes de Ziua Brâncuși. Ce a postat artista după criticile primite în ultima perioadă
Mesajul Irinei Rimes de Ziua Brâncuși

Astăzi este 19 februarie, ziua de naștere a celebrului sculptor român Constantin Brâncuși. Cu această ocazie, ambasadorul zilei aniversale ales de Ministerul Culturii pentru anul acesta, Irina Rimes, a transmis un mesaj iubitorilor de artă și cultură românească, la 144 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși.

Mesajul Irinei Rimes de Ziua Brâncuși

“Arta este o oglindă în care fiecare vede ceea ce gândește”, a spus Constantin Brâncuși. Vă invit să îl sărbătorim împreună, la Muzeul Național de Artă al României, de la ora 19:00”, a scris cântăreața pe pagina sa de Facebook. 

Ministerul Culturii a reușit să facă cunoscută ziua aniversară a lui Constantin Brâncuși chiar și printre tineri, după ce a iscat un scandal național prin alegerea Irinei Rimes ca ambasador. Inițiativa a stârnit reacții vehemente din partea oamenilor de cultură și a opiniei publice, iar reprezentanții Ministerul Culturii spun că și-au atins scopul.

”Îi mulțumesc Irinei Rimes pentru că acțiunea și-a atins scopul”

”Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale, să fie atrași de cultură. Colaborăm cu modelele tinerilor, care se bucură de încrederea și simpatia lor. Îi mulțumesc Irinei Rimes pentru că acțiunea și-a atins scopul. Toată lumea vorbește despre acest eveniment și despre Brâncuși. Altfel, ar fi fost o mediatizare foarte palidă.”, spunea ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Nici Irina Rimes nu era prea sigură de alegerea făcută de Ministerul Culturii. „Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere(…). Eu sunt mai main-stream aşa. De mică am ştiut de Coloana Infinitului şi m-a fascinat, dar nu știam ce reprezintă, nu înțelegeam această abordare.

Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Şi când am văzut Coloana Infinitului pentru prima oară am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era din lumea mea, dar parcă mereu a fost prezent în lumea mea””, a spus artista.

Ministerul Culturii va celebra viața și opera celebrului artist prin proiecţia unor holograme 3D și ceremonii care vor avea loc la Muzeul Național de Artă al României și care au costat 40.000 de euro.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×