Mesajul dureros al lui Florin, fiul lui Liviu Vasilică. Și-a emoționat fanii

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
02/07/2019, 17:16
Mesajul dureros al lui Florin, fiul lui Liviu Vasilică. Și-a emoționat fanii
Florin Vasilică, mesaj emoționant în memoria tatălui său. Sursa foto: ziare.com

Florin, fiul regretatului interpret Liviu Vasilică, și-a emoționat fanii cu un mesaj dureros pe care l-a scris în memoria tatălui său. Liviu Vasilică a fost unul dintre cei mai apreciați folcloriști din România, un folclorist desăvârșit care a lăsat în urmă multă amărăciune. Dacă ar fi trăit, astăzi artistul împlinea vârsta de 69 de ani.

Florin Vasilică, mesaj emoționant în memoria tatălui său

În memoria cântărețului de muzică populară s-a construit chiar și o statuie în Alexandria, Teleorman, unde cei care l-au iubit depun adesea flori și lumânări rugându-se pentru odihna sa veșnică. Florin Vasilică a postat o imagine cu statuia tatălui său și a scris un text emoționant, conform căruia nu îl va uita niciodată pe omul care i-a însuflat iubirea de țară și respectul pentru cultura populară românească.

„Astăzi, tata ar fi împlinit 69 de ani… Mă rog pentru el ca, acolo unde este, sufletul lui să fie împacat pentru că oamenii l-au iubit foarte mult… Dumnezeu să te aibă în paza Sa!”, a scris Florin Vasilică pe pagina sa de Facebook emoționându-i pe fani. Recent, fiul lui Liviu Vasilică a fost protagonistul unei dispute în spațiul public legată de moștenirea tatălui său, controversă pe care muzicianul a lămurit-o rapid.

În Alexandria există o statuie cu Liviu Vasilică. Sursa foto: Flickr

Florin nu vrea bani de pe urma tatălui său, ci un festival cu numele său

Acesta a spus că nu vrea nici măcar un leu din drepturile de autor ale tatălui său ori pentru că există artiști care îi cântă piesele. Marele său vis este altul și anume organizarea unui festival al cărui nume să fie al tatălui său, „Festivalul Liviu Vasilică”. Florin a spus că tot ce își dorește este să ducă muzica părintelui său mai departe.

Cu tristețe, Florin mai spusese că nu poate să facă festivalul în memoria tatălui său deoarece mama lui nu este de acord. Marca Liviu Vasilică este înregistrată la OSIM și păstrată într-un sertar de familie, conform declarațiilor lui Vasilică Junior.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×