Mesajul cutremurător al lui Sorin Gavriloiu, duhovnicul lui Vasile Burtea: „Nu pot să înțeleg”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 13:39
Mesajul cutremurător al lui Sorin Gavriloiu, duhovnicul lui Vasile Burtea: „Nu pot să înțeleg”
Mesajul duhovnicului lui Vasile Burtea, un strigăt de durere

Preotul care îl știa de mic copil pe tânărul de 18 ani care se pare că s-a sinucis aruncându-se în lacul Marghiloman, strigăt de durere pe Facebook! Duhovnicul tânărului Vasile Burtea acuză statul că nu face nimic pentru copiii instituționalizați din România!

Mesajul duhovnicului lui Vasile Burtea, un strigăt de durere

Părintele Sorin Gavriloiu spune că sistemul este defect în România și nu se mai interesează de soarta copiilor instituționalizați după ce aceștia devin majori. Mesajul tulburător postat de preot vine la doar câteva ore după  ce știrea morții tânărului respectiv a făcut înconjurul României.

„Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat și nici nu vreau să cred ce se spune! L-am crescut pe acest copil în Sf. Altar alături de copiii mei și de ceilalți, l-am spovedit și l-am împărtășit de mic. Era un copil ascultător, cu nădejde și credință în Dumnezeu”, a scris preotul Sorin Gavriloiu pe pagina lui de Facebook.

Părintele Sorin Gavriloiu dă vina pe sistemul instituțional din România

Părintele compară sistemul din România cu o barcă de salvare care îi ia pe copiii fără familie din apele învolburate pentru a-i salva, iar mai apoi îi lasă la 100 de metri de mal, unde îi aruncă pur și simplu din barcă!

Dacă s-a schimbat atât de mult după ce a plecat de la Mlăjet și a ajuns într-o situație atât de disperată, fără ca cineva să observe, este și dovada unui sistem de asistență socială defect, care nu le oferă acestor copii șanse reale la o viață normală. Pe ei îi aduce barca de salvare doar până la 100 de metri de mal unde îi aruncă în apă fără să-i pese cuiva dacă au învățat sau nu să înoate.

Un suflet de om față de care familia lui, statul român, noi, toți, am eșuat lamentabil!!! Dumnezeu să îl ierte și să ne ierte și pe noi!”, mai scrie duhovnicul tânărului care și-a găsit sfârșitul pe fundul lacului Marghiloman, cu doar câteva zile înainte de Crăciun.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×