Mesaj emoționant pentru Cristina Țopescu în fața Capelei de la cimitirul Bellu: ”Să iubești un animăluț înseamnă să iubești din toată inima”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 13:15
Mesaj emoționant pentru Cristina Țopescu în fața Capelei de la cimitirul Bellu: ”Să iubești un animăluț înseamnă să iubești din toată inima”
Mesaje emoționante pentru Cristina Țopescu în fața capelei de la cimitirul Bellu. Sursa foto: Hepta.ro

Cristina Țopescu a avut alături în ultimele ore oameni și prieteni care au iubit-o. Cei care au dorit să-i aducă un ultim omagiu au fost prezenți la Capela cimitirului Bellu unde și-au luat adio de la regretata jurnalistă, iar un mesaj emoționant a fost scris pe trotuar cu creta.

Jurnalista Cristina Țopescu, admirată pentru iubirea sa pentru animale

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a stat până în urmă cu câteva ore la capela Cimitirului Bellu din Capitală, iar oamenii au continuat să vină cu flori, lumânări și mesaje emoționante. Regretata jurnalistă a fost foarte iubită și admirată nu doar pentru ceea ce reprezenta, ci și pentru dragostea sa pentru animale.

În fața capelei din Cimitirul Bellu oamenii au scris mai multe mesaje cutremurătoare. Cu ajutorul lumânărilor s-a format declarația: „Vă iubim”, în timp ce cu cretă de culoare roșie și litere de tipar a apărut scris „Cristina Țopescu”.

Însă cel mai emoționant mesaj este cel despre animalele pe care Cristina Țopescu le-a iubit atât de mult. „Vă iubim, doamna Cristina Țopescu. Dumnezeu să o odihnească în pace! Să iubești un animăluț, câine sau pisică, înseamnă să iubești din toată inima”, apare în fața capelei din Cimitirul Bellu, scrie cancan.ro.

Mașina mortuară care o transportă pe Cristina Țopescu a ajuns la crematoriu

Fosta prezentatoare TV, Cristina Țopescu, nu și-a dorit să fie înmormântată creștinește, ci să fie incinerată. Familia i-a respectat ultima dorință, așa se face că mașina mortuară care transporta sicriul cu trupul neînsuflețit al jurnalistei a ajuns la crematoriu în jurul orei 10:00.

Familia regretatei jurnaliste a așteptat mașina mortuară la Crematoriul Vitan-Bârzești din București. Sicriul a fost dus în instituție prin spatele clădirii pentru a fi evitate fotografiile. În cel mai scurt timp Cristina Țopescu va fi incinerată.

Rodica Țopescu, mama regretatei prezentatoare TV, a anunțat că cenușa Cristinei Țopescu nu va fi împrăștiată, așa cum s-a auzit până acum, ci va fi păstrată într-un cavou la cimitirul Bellu. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp.

Cristina Țopescu, incinerată fără slujbă de înmormântare

Incinerarea a stârnit numeroase controverse în ultimii ani, dar oamenii tot aleg această varinată, în ciuda faptului că nu vor avea parte de o pomenire cumsecuvine. Cristina Țopescu va fi incinerată fără slujbă de înmormântare pentru că așa prevede Sfântul Sinod.

Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul.

Persoana umană este compusă din trup și suflet, celor două elemente trebuie să li se acorde prețuire egală”, a explicat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, relateză stirileprotv.ro. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×