Meditațiile s-au transformat peste noapte într-o adevărată industrie! De altfel, conform unor statistici, piața meditațiilor fiscalizate pare a fi una impresionantă în Transilvania. Aici îi găsim pe cei mai mulți profesori care își declară veniturile din meditații. Peste 1.200 dintre cadrele didactice care se ocupă în privat cu așa ceva merg la Fisc să își declare banii câștigați. Cu toate acestea, suma cea mai mare pe persoană a venit, ca de fiecare dată, din partea Bucureștiului.
Meditațiile, o adevărată industrie!
Astfel, unii profesori din capitală au spus că au oferit meditaţii de câte 17 mii de lei pe an, potrivit datelor obținute de Edupedu.ro de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Atenţie! Anul trecut, nu mai puţin de 4.135 de persoane au declarat la ANAF că fac meditații. Aceştia s-au prezentat la ghişeu şi au transmis că au obținut din activitatea privată suma totală de 35.325.388 de lei. Vă întrebaţi exact cât înseamnă?
Concret, 8.543 de lei pe an, de persoană au fost declarați de către profesori. În ce privește capitala, au existat nu mai puțin de 415 persoane care au declarat la Fisc venituri din meditații. clasamentul pe Direcții Regionale de Finanțe, după sumele declarate este deschis de DGRFP Cluj – Napoca – 7.713.917 – 1.201 persoane, apoi continuat de DGRFP București – 7.250.792 – 415 persoane. DGRFP Brașov este pe locul 3 cu 6.650.437 – 677 persoane, apoi DGRFP Ploiești – 4.405.497 – 610 persoane
Peste 4 mii de profesori au declarat 7 milioane de euro la Fisc în 2018
În total au fost declarate la ANAF venituri de 7,4 milioane de euro în 2018, din meditații. Trebuie ştiut că în acest moment, conform datelor obţinute de cei de la Savaţi Copiii 2018, 4 din 10 elevi fac meditaţii plătite la materiile de şcoală. La cele mai multe ore de meditaţii merg tinerii de la liceu, peste jumătate fac ore suplimentare, dar nici la gimnaziu nu e cu mult diferită situaţia, părinţii fiind cei care insistă pentru meditaţii.
Cine se gândește să-și mediteze copilul trebuie să pună deoparte sume consistente. Costurile plătite sunt de peste 1.000 de lei pentru elevii din clasele 1-4. Evident, cel mai mult cheltuie părinţii elevilor din clasele 5-8, peste 2.000 de lei. Bugetul pentru meditaţii la liceu este de peste 150 de lei pe lună, în medie, potrivit sursei citate.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet