Directorul liceului din Calafat, surprins mort de beat în curtea unității de învățământ: „Uneori chiar elevii îl ridică de pe jos”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/10/2019, 18:55
Directorul liceului din Calafat, surprins mort de beat în curtea unității de învățământ: „Uneori chiar elevii îl ridică de pe jos”
Directorul liceului din Calafat a fost surprins beat în curtea unității școlare *foto: adevarul.ro

Cristian Florea Ioneață, directorul Colegiului Tehnic „Ștefan Milcu” din Calafat, era cunoscut printre dascăli, dar și pentru elevi, pentru faptul că îi place să bea. Chiar dacă a ajuns chiar să fie cules de pe jos de către elevi, Ioneață și-a păstrat funcția pentru că toată lumea s-a uitat în altă parte atunci când directorul venea rangă la liceu. Totul s-a terminat însă când au fost făcute publice mai multe poze, dar și un video cu Ioneață beat.

Directorul liceului din Calafat este cunoscut drept un mare amator de alcool

Pozele au fost publicate de adevărul.ro, care a stat de vorbă cu mai mulți profesori de la liceul unde Ioneață era director. „Nu ştiu cine a făcut fotografia. A fost o zi onomastică în şcoală şi domul director a băut iar peste măsură. Împreună cu alţi colegi, l-am dus pe braţe la maşina mea, m-am oferit să-l duc acasă”, a spus profesorul Gigi Ifcovici.

„Din păcate, domnul Ioneaţă este foarte des văzut la şcoală sub influenţa băuturilor alcoolice. Eu l-am dus de multe ori pe braţe acasă. Şi l-am avertizat să se potolească, să nu mai bea, că o să-l filmeze careva, şi uite că s-a întâmplat. I-am zis şi s-a supărat pe mine, mi-a zis să-mi văd eu de treabă. Grav este că l-au văzut de atâtea ori aşa nu numai profesorii. Uneori chiar elevii l-au ridicat de pe jos. Mie, personal, mi-au spus că l-au văzut în curte, căzut lângă o maşină. O situaţie greu de comentat”, a mai spus dascălul, pentru sursa citată.

Directorul liceului din Calafat a fost surprins beat în curtea unității școlare
Directorul liceului din Calafat a fost surprins beat în curtea unității școlare *foto: adevarul.ro

Reacția directorului liceului din Calafat, după ce au fost publicate imaginile cu el: „Sunt cardiac”

Dragostea de băutură a directorului a fost confirmată și de un alt dascăl: „Este scandalos, toată lumea ştie că domnul director atunci când merge la vreo petrecere, rămâne ultimul la masă şi nu mai poate fi ridicat de acolo. S-a întâmplat de multe ori, nu o singură dată. Şi eu l-am cărat pe braţe şi l-am dus acasă. Nu se poate abţine când vede alcool”, a mai spus și un alt profesor.

Replica directorului nu s-a lăsat așteptată: „Eu nu pot să comentez chestiile astea, că nu ştiu cât de autentice sunt. E adevărat, eu sunt în poze, sunt  în curtea şcolii, dar nu-mi mai amintesc. Eu nu beau să nu mai ştiu de mine, nu există dovezi, nimeni nu mi-a pus etilotestul, poate m-a lăsat inima, eu sunt cardiac”, a declarat Cristian Ioneaţă, directorul Colegiului.

Cristian Ioneaţă a fost director adjunct la Colegiul Tehnic în perioada 2006 – 2012 și din nou în 2015 – 2016. Din ianuarie 2017 este director general. Conducerea Inspectoratul Şcolar Dolj a declarat că va declanşa o anchetă şi va trimite o comisie la Colegiul din Calafat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×