Medicul lui Michael Schumacher a anunțat cât mai durează tratamentul fostului mare sportiv

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 00:30
Medicul lui Michael Schumacher a anunțat cât mai durează tratamentul fostului mare sportiv
Medicul lui Michael Schumacher a spus cât mai durează tratamentul fostului mare sportiv. Sursa foto: stuff.co.nz

Medicul lui Michael Schumacher a anunțat cât mai durează tratamentul fostului mare sportiv. Doctorul Jean-Francois Payen este aceeași persoană care a anunțat în trecut că fostul mare pilot de Formula 1 a ieșit din comă.

Medicul lui Michael Schumacher a spus cât mai durează tratamentul fostului mare sportiv

„Schumacher se află încă în terapie, una care poate dura până la trei ani. Este un plan între un an şi trei ani pentru regenerare. (…) Îl vizitez constant şi stau de vorbă cu familia lui despre progresul pe care îl face. Soţia lui vede lucrurile foarte clar şi face totul ca Michael să aibă cele mai bune condiţii”, a declarat Jean-Francois Payen, aceeaşi persoană care anunţa faptul că fostul sportiv, în prezent în vârstă de 54 de ani, a ieşit din comă.

Fostul campion mondial de Formula 1 a suferit un traumatism cranian sever, în anul 2013, în timp ce se afla la schi. Michael Schumacher a suferit două operaţii la spitalul din Grenoble, după care a fost transferat, în luna iunie a anului 2014, la un spital din Lausanne.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial

Câteva luni mai târziu, în septembrie, a fost externat şi a început tratatamentul în propria locuinţă din Gland, Elveţia. Michael Schumacher s-a născut pe data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen.

El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.

Recordul lui Michael Schumacher, respectiv cele şapte titluri de campion mondial, nu a fost egalat, până în zilele noastre de niciun alt pilot de Formula 1.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×