Medicii din China supuși unor adevărate traume. Lupta cu coronavirusul le schimbă înfățișarea, dar nu se dau bătuți

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 18:10
Medicii din China supuși unor adevărate traume. Lupta cu coronavirusul le schimbă înfățișarea, dar nu se dau bătuți
Medicii din China luptă non stop cu coronavirusul. Sursa foto: digi24.ro

China suferă grav sub amenințarea continuă a coronavirusului, care ucide oameni în fiecare zi, de la apariția acestuia. Imagini apocaliptice, rupte parcă din filmele de la Hollywood, sunt surprinse în fiecare zi în zonele afectate de temutul virus, dar și în spitale, unde medicii fac eforturi supraomenești.

Medicii din China luptă non stop cu coronavirusul

Oameni cad din picioare pe străzi și își dau ultima suflare înainte ca cineva să îi poată ajuta în vreun fel. Luptătorii din linia întâi sunt medicii, care nu au mai plecat acasă de la apariția virusului într-o piață din orașul Wuhan. Aceștia trăiesc practic în spital de anul trecut.

Muncesc până cad din picioare, iar atunci când efectiv nu mai pot, sunt schimbai de alți medici și asistente care au dormit o oră, două pe un scaun din spital sau chiar pe jos. Imagini cu medici care dorm pe jos au făcut încinjurul lumii.

Medicii sunt supuși unor adevărate traume, dar nu se dau bătuți

Aceștia stau departe de familie, sunt nevoiți să poarte echipamente de protecție care să țină coronavirusul la distanță, dar care le desfigurează efectiv chipurile. Ultimele poze apărute în mass media arată cum le sunt afectate chipurile medicilor și asistentelor din prima linie, după ce au purtat masca de protecție zile și chiar luni întregi.

Măștile care îi protejează le-au trasat linii adânci în chipuri. Mulți sunt umflați la față, deoarece sângele nu mai circulă cum trebuie de săptămâni întregi prin acele zone.

Între timp, lupta cu coronavirusul pare una inegală și departe de a fi câștigată de oameni. Ultimul bilanț arată că cel puțin 564 de persoane au murit la nivel global ca urmare a infecției cu noul coronavirus, după ce au fost înregistrate 70 de noi decese în provincia Hubei, au informat miercuri autoritățile, relatează CNN.

Cifrele se schimbă de la o oră la alta, deoarece coronavirus ucide zeci de oameni zilnic. Autoritățile chineze au confirmat de asemenea 2,987 de cazuri noi de infecție. 14,314 de pacienți au fost internați în spital în Hubei, dintre care 756 se află în stare gravă.

La nivel global au fost confirmate 27,602 de cazuri de coronavirus, dintre care 27,378 sunt în China. Chiar autoritățile spun că cifra celor care au contractat virusul mortal ar putea fi mult mai mare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×