Medicii de la Spitalul „Sf. Ioan” din Bucureşti acuză conducerea că nu are un plan eficient pentru combaterea coronavirusului. Procurorii au deschis dosar penal

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 10:42
Medicii de la Spitalul „Sf. Ioan” din Bucureşti acuză conducerea că nu are un plan eficient pentru combaterea coronavirusului. Procurorii au deschis dosar penal
Medicii de la Spitalul "Sf. Ioan" din Bucureşti acuză conducerea că nu are un plan eficient pentru combaterea coronavirusului. Procurorii au deschis dosar penal

Continuă apariția dosarelor penale din România pe timp de coronavirus. În cursul zilei de marți, 24 martie, Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a înregistrat o plângere penală pe adresa Spitalului ”Sf. Ioan” pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu”.

Medicii de la Spitalul „Sf. Ioan acuză conducerea că nu are un plan eficient pentru combaterea coronavirusului. Procurorii au deschis dosar penal

O parte din colectivul medical de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. loan” din București a înaintat o plângere penală în ceea ce privește existența unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, cum este în această perioadă coronavirusul.

Medicii de la spitalul din Capitală consideră că cei din conducerea unității nu au dezvoltat un plan eficient în această perioadă pentru a lupta cu epidemia de coronavirus.

Plângerea penală a fost înregistrată la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşt, potrivit unui anunț al Ministerului Public. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucuresti.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 23.03.2020 dosarul penal nr. 2297/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.p.şi abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p.

Ca urmare a sesizării venite la DGPMB – Secţia 26 Poliţie din partea mai multor cadre medicale din Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. loan din Bucureşti cu privire la existenţa unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.”. se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Sute de dosare penale în această perioadă în România

Numărul dosarelor penale din România ultimelor zile a crescut considerabil. Mai mulți cetățeni nu au respectat statul de carantină sau izolare la domiciliu și au avut probleme cu legea.

În ultimele zile, Ministerul de Interne a anunțat că au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, conform Grupului de Comunicare Strategică, Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×