Măsurile anunțate de Guvernul Orban pentru pensionari. Pilonul II de pensii va fi consolidat

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 15:10
Măsurile anunțate de Guvernul Orban pentru pensionari. Pilonul II de pensii va fi consolidat
Guvernul Orban vrea consolidarea Pilonului II de pensii. Sursa foto: digi24.ro

Guvernul condus de liberalul Ludovic Orban a anunțat care sunt măsurile pe care vrea să le ia legat de Pilonul II de pensii. Noul Guvern vrea să elimine posibilitatea de a opta între Pilonul I și Pilonul II. Așadar, sistemul pensiilor private urmează să fie consolidat.

Ce măsuri vrea să ia Ludovic Orban legat de Pilonul II de pensii

Cabinetul Orban a anunțat programul de guvernare și a dezvăluit măsurile care se vor lua pentru Pilonul II de pensii. Ludovic Orban a declarat că pensia privată urmează să fie consolidată prin mai multe metode printre care se numără eliminarea cerințelor suplimentare impuse fondurilor de pensii administrate privat, eliminarea posibilității de a opta între Pilonul 1 și Pilonul 2 și reluarea creșterii procentului virat la Pilonul 2 așa cum a fost prevăzut inițial în legislație. De asemenea, un alt obiectiv pe care îl are în vedere Guvernul Orban este reducerea numărului de pensionari anticipați.

„Constituirea unui grup de lucru care, împreună cu partenerii sociali, inclusiv asociațiile pensionarilor, vor stabili măsurile cele mai potrivite, astfel încât pensiile să nu scadă în termeni reali pe termen lung, iar discriminările din sistem să fie eliminate prin aplicarea principiului contributivității în stabilirea dreptului la pensie”, se arată în programul de guvernare propus, potrivit digi24.ro

Care sunt măsurile pe care vrea să le ia Cabinetul Orban legat de pensia privată. Sursa foto: johncristea.ro

Ar putea fi introdus un sistem facultativ de pensii ocupaționale

Guvernul condus de Ludovic Orban are în vedere și evaluarea oportunității și a formei reglementării privind introducerea unor sisteme facultative de pensii ocupaţionale alături de sistemele existente. „Stimularea celor care desfășoară activități ocazionale în vederea încheierii asigurării facultative la pensii, printr-o serie de facilități la momentul declarării veniturilor din activităţile ocazionale”, ar fi o altă măsură a guvernului.

În plus, programul de guvernare PNL vrea să creeze programe pentru românii plecați în străinătate, dar care se vor întoarce să lucreze în România. Prin urmare, liberalii vor să realizeze programe de formare profesională a șomerilor și a salariaților aflați în pericolul pierderii locului de muncă, corelate cu necesitățile actuale ale pieței muncii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×