Măsuri radicale în învăţământul olandez din cauza epidemiei de coronavirus. Examenul de bacalaureat a fost ANULAT, dar elevii vor primi diplomele. Cum se va face asta

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 18:53
Măsuri radicale în învăţământul olandez din cauza epidemiei de coronavirus. Examenul de bacalaureat a fost ANULAT, dar elevii vor primi diplomele. Cum se va face asta
Arie Slob, ministrul Educaţiei din Olanda, a anulat examenul de sfârşit de studii. Sursa foto: profimediaimages.ro

Guvernul din Olanda a luat măsuri radicale în ceea ce priveşte învăţământul, în contextul epidemiei de coronavirus. Astfel, marţi, autorităţile olandeze au hotărât anularea examenelor de sfârşit de studii, echivalent cu examenul de bacalaureat de la noi.

Măsuri radicale în învăţământul olandez din cauza epidemiei de coronavirus

Olanda a luat măsura anulării examenelor pentru elevi, în contextul pandemiei de coronavirus care face ravagii în toată lumea, scrie agerpres.ro. Guvernul olandez a hotărât să anuleze examenele de sfârşit de studii, echivalentul examenului de Bacalaureat din România.

Elevii în schimb vor primi diplomele de absolvire, în funcţie de notele obţinute în timpul anului şcolar. „Vreau, în aceste vremuri de criză, să le dau tuturor elevilor posibilitatea să obţină o diplomă completă şi să avanseze astfel fără pauză spre învăţământul superior„, a declarat Arie Slob, ministrul olandez al educaţiei, într-un comunicat.

Elevii olandezi, încurajaţi să susţină examane prin videconferinţe

Şcolile din Olanda au mai mult timp la dispoziţie, până la începutul lunii iunie, să îi facă pe elevi să treacă restul rezultatetelor prevăzute, ce contează pentru notele obţinute în timpul anului şcolar.

Astfel, ministerul Educaţiei din Olanda încurajează puternic instituţiile şcolare să organizeze aceste examene de la distanţă prin care elevii să obţină note, note necesare pentru eliberarea diplomelor.

O primă metodă ar fi prin videoconferinţelor. Dacă şcolile nu sunt în măsură să efectueze teste şcolare la distanţă, acestea din urmă pot să se deruleze examenele în clădiri şcolare respectând o distanţă de securitate de 1,5 metri între elevi, precum şi între elevi şi profesori.

În Olanda au fost înregistrate ăână în prezent 4.700 de cazuri de infectări cu coronavirus. În urma infecărilor cu COVID-19 în Olanda s-au înregistrat 213 decese.

De asemenea, guvernul olandez a luat decizia închiderii şcolilor în data de 16 martie, totul pentru a limita răspândirea noului virus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×