Măsuri luate în aeroporturile internaționale din Europa. Linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China

Theo Sutiu   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 17:37
Măsuri luate în aeroporturile internaționale din Europa. Linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China
Victor Costache, ministrul Sănătății, a anunțat că în aeroporturile internaționale a fost create o linie specială pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi. Sursa foto - Wang Quanchao/Xinhua via ZUMA Wire)

Victor Costache, ministrul Sănătății, a anunțat că în aeroporturile internaționale a fost create o linie specială pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi.

Ce trebuie să facă acești călători

Toți călătorii care vin din China primesc chestionare și sunt sfătuiți să sune la 112. „De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi.

De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”, a declarat Victor Costache.

Măsurile care vor fi luate la „Institutul Matei Balș”

Totodată, Victor Costache anunță că a vizitat  Institutul „Matei Balș” unde pot fi tratați pacienții cu coronavirus, dacă vom avea și în România cazuri.

De asemenea, ministrul dorește și indentificarea altor centre, pe lângă București. „Ideea este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti.

„Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti, dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri, şi să creăm expertiza şi la nivel naţional”, a explicat Costache.

În cursul zilei de luni vor sosi, din Franța, ultima parte de reactivi, iar de marți, medicii vor putea identifica acest virus.„Până săptămâna viitoare, vrem ca unitățile sanitare despre care am menționat să primeească reactivi pentru a identifica coronavirus”, a mai spus Costache.

Câte victime a făcut coronavirusul

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 3000, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat.

Premierul chinez Li Keqiang a făcut o vizită la Wuhan pentru a inspecta eforturile de a controla epidemia și a stat de vorbă cu pacienții și personalul medical.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×