Măsuri fără precedent în Uniunea Europeană, de teama coronavirusului! Austria suspendă traficul feroviar cu Italia

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 11:20
Măsuri fără precedent în Uniunea Europeană, de teama coronavirusului! Austria suspendă traficul feroviar cu Italia
Austria suspendă traficul feroviar cu Italia. Sursa foto: corinamatei.ro

Austria ia foarte în serios amenințarea cu coronavirus, așa că a decis să suspende traficul feroviar cu Italia! Toate trenurile care plecau sau veneau din Italia au fost anulate, iar un tren a fost oprit pe drum, după ce s-a aflat că la bord sunt două persoane care au temperatură!

Austria suspendă traficul feroviar cu Italia

Ministrul de Interne al Austriei, Karl Nehammer, a declara că autoritățile „iau situația din Italia foarte în serios și sunt în strânsă colaborare cu autoritățile italiene prin intermediul ofițerului de legătură din Italia. Aproximativ 181 de persoane din Austria au fost testate pentru noul coronavirus, iar toate au fost negative”, a spus ministrul austriac.

Austria a suspendat încă de duminică tot traficul feroviar spre și dinspre Italia, țară care se confruntă cu cel mai mare număr de îmbolnăviri cu temutul coronavirus, după China.

Un tren de călători care venea din Italia a fost oprit pe drum, după ce doi pasageri au făcut febră

Mai mult, un tre care se întorcea din Veneția și la bordul căruia se află două persoane care prezentau febră a fost oprit pe drum, în Pasul Brenner, iar autoritățile încă nu au luat nicio măsură suplimentară, astfel că sute de pasageri se află încă în trenul care avea destinația finală Munchen, Germania. Încă nu este clar dacă sau când va fi permisă continuarea călătoriei.

Decizia autorităților din Austria vine după anunțul că trei persoane din Veneția au murit din cauza infectării cu noul coronavirus. Toate aveau peste 80 de ani și sufereau și de alte afecțiuni. Între timp, Italia a anunțat un al 4-lea deces. Victima avea 84 de ani și suferea și de alte afecțiuni.

Italia a raportat o creștere a cazurilor de coronavirus în weekend, cu 152 de cazuri confirmate. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri din afara Chinei.

Majoritatea dintre acestea au fost raportate în regunile Lombardia și în Veneto, fapt care a făcut ca autoritățile italiene să închidă 11 localități. Nimeni nu intră și nu iese din aceste localități, iar muzeele, școlile, au fost îchise. A fost anulat și un meci de fotbal, iar carnavalul de la Veneția s-a terminat mult mai devreme, de frica coronavirusului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×