Tren deraiat în România. Traficul feroviar este blocat

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
16/03/2018, 08:29
Tren deraiat în România. Traficul feroviar este blocat

Pentru trenurile de călători care ar fi trebuit să tranziteze zona afectată, s-a luat măsura transbordării pasagerilor cu ajutorul unor mijloace auto.

Potrivit CFR, incidentul s-a petrecut joi seara, în jurul orei 19,00, când unul din cele 38 de vagoane ale trenului marfar a deraiat la ieşire din staţia Dealul Ştefăniţei.

„Trenul care aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă avea în compunere 38 de vagoane încărcate cu cherestea. La faţa locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfă şi AFER, precum şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Cluj pentru repunerea pe şină a vagonului”, se arată în comunicat.

Traficul feroviar a fost blocat între Vişeul de Jos (Maramureş) şi Salva (Bistriţa-Năsăud), pasagerii trenurilor rămase în linie fiind transbordaţi cu autobuzele.

Potrivit CFR, pentru călătorii din trenul R 4136, care circula pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Cluj Napoca, s-a asigurat transbordare cu mijloace auto între staţiile Dealul Ştefăniţei şi Beclean pe Someş.

Aceeaşi măsură s-a menţinut, vineri dimineaţa, pentru trenurile R 4110 şi R 4133, care circulă pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Cluj Napoca.

În comunicatul CFR nu se precizează când se estimează că va fi repusă în funcţiune linia de cale ferată afectată în urma deraierii trenului încărcat cu cherestea.

Sursă: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×