Măsură fără precedent! Județul Maramureș a fost închis pentru că oamenii nu ascultă recomandările autorităților

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 22:51
Măsură fără precedent! Județul Maramureș a fost închis pentru că oamenii nu ascultă recomandările autorităților
Județul Maramureș a fost închis din cauza coronavirus

Județul Maramureș a restricționat circulația oamenilor pe timp de zi, cu toate că circulația persoanelor publice fusese reglementată doar pe timp de noapte în urma unei decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Prefectul din Maramureș, decizie radicală

Decizia radicală a fost luată de către prefectul din Maramureș, Nicolae Silviu Ungur, pentru că oamenii nu ascultă recomandările autorităților.

Mai mult, au existat cazuri de cetățeni care s-au arătat deranjați de închiderea interacțiunilor sociale pentru că aveau „grătare de făcut cu prietenii”.

De asemenea, persoanele peste 60 de ani vor avea dreptul să iasă la cumpărături doar în intervalul orar 7:00 – 11:00 dimineața.

„Pe teritoriul județului Maramureș este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu excepția următoarelor motive: deplasarea în interes personal, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

deplasarea pentru pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță.

În acest context, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor efectua cumpărăturile necesare dimineața, în intervalul orar 7.00-11.00, urmând ca de la ora 11.00 și până la închiderea magazinelor, cumpărăturile să fie realizate de persoane sub 60 de ani”, este precizat în ordinul prefectului.

Persoanele cu domiciliul în județul Maramureș vor fi nevoite să aibă asupra lor legitimație de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere completată în prealabil. Măsura va fi implementată începând cu 25 martie, ora 00.00.

Filtre de poliție, jandarmi și polițiști locali vor verifica constant persoanele care intră și ies în județul Maramureș. De asemenea, conform EVZ.ro, primarul Cătălin Cherecheș a confirmat informația.

  • 463.354 de oameni locuiesc în județul Maramureș
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×