Masă caldă pentru elevii din 150 de școli din țară. Ordonanța, pe ordinea de zi a Guvernului

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 20:14
Masă caldă pentru elevii din 150 de școli din țară. Ordonanța, pe ordinea de zi a Guvernului
Masă caldă pentru elevii din 150 de școli din țară. Sursa foto: realitatea.net

Elevii din 150 de școli din România ar putea primi o masă caldă la școală, dacă Guvernul va adopta marți proiectul de ordonanță de urgență numit ”Masa caldă”.

Masă caldă pentru elevii din 150 de școli din țară

Ordonanța de urgență ar urma să se aplice în 150 de unități de învățământ pre-universitar din țară, până la finalul anului 2020. Acesta va continua și se va extinde la nivel național, dacă măsura se va dovedi a fi una benefică.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Proiectul de ordonanță de urgnță preved că „începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la sfârşitul anului 2020, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi – pilot.

Programul s-ar putea extinde la nivel național

Acestora li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, TVA inclus”.

Actul normativ mai prevede că pentru semestrul II al anului școlar 2019-2020 programul va fi finanțat din fondul de rezervă al Guvernului, iar pentru semestrul I al anului școlar 2020-2021, banii vor fi alocați din bugetele unităților administrativ teritoriale.

Potrivit articolului 5, alineatul (2) „La închiderea programului-pilot, la finalul anului 2020, în urma analizei realizate de Ministerul Educaţiei și Cercetării, pe baza rezultatelor obţinute şi interpretate lunar, pe parcursul derulării proiectului, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar judeţean/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, prin hotărâre a Guvernului, se va decide asupra oportunităţii extinderii acestui program la nivel naţional, respectiv asupra modalităţii de implementare”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×