Mărturii cutremurătoare din Bergamo: „Este mai rău decât în război!” Se fac liste de așteptare pentru înmormântări

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 14:16
Mărturii cutremurătoare din Bergamo: „Este mai rău decât în război!” Se fac liste de așteptare pentru înmormântări
Mărturii cutremurătoare din Bergamo: "Este mai rău decât în război!" Se fac liste de așteptare pentru înmormântări

Orașul Bergamo este unul dintre cele mai afectate din Italia din cauza coronavirusului. Mărturiile din zonă sunt cutremurătoare: crematoriul nu mai face față la numărul de persoane decedate și există liste de așteptare pentru înmormântări, potrivit Bussines Insider, citat de Mediafax. 

Mărturii cutremurătoare din Bergamo: „Este mai rău decât în război!”

Din cauza izolării, familiile și prietenii nu puteau să își vadă rudele și să participe la înmormântările lor. Crematoriul din oraș este suprasolicitat, iar rubrica de „anunțuri funerare” a unui ziar local s-a mărit cu 10 pagini.

Mai mult, sicriele celor decedați sunt așezate în linie în fața bisericilor din Bergamo. La înmormântări este prezent un singur preot și un angajat al serviciilor funerare, iar ocazional o rudă poate obține permisie pentru a participa la tragicul eveniment.

„Cred că este mai rău decât în război! Tata așteaptă să fie înmormântat. Și noi așteptăm să ne luăm adio”

Cimitirile au fost închise astfel încât oamenii să nu fie tentați să plece din izolare și să viziteze mormintele celor dragi. Măsurile riguroase au făcut ca înmormântările să fie făcute deseori fără ca nicio rudă prezentă.

Marta Teresa, o tânără care și-a îngropat tatăl a declarat: „Cred că este mai rău decât în război! Tata așteaptă să fie înmormântat. Și noi așteptăm să ne luăm adio”, a spus tânăra din Bergamo.

Coronavirusul a făcut prăpăd în Italia: 35.000 de cazuri și 2978 de morți

Bergamo este cea mai afectată regiune din Italia de coronavirus. Conform ultimelor rapoarte, până miercuri s-au înregistrat 1640 de decese. Majoritatea celor decedați sunt bătrâni cu o vârstă mai mare de 75 de ani.

În Italia coronavirusul a făcut prăpăd până în acest moment. Au fost înregistrate peste 35.000 de cazuri în Peninsulă, care s-au soldat cu 2978 de morți. Până în acest moment, s-au vindecat 4025 în Italia.

În România a fost decretată starea de urgență. Până acum, în țara noastră s-au înregistrat 277 de cazuri la noi în țară, 25 dintre ei fiind vindecați. Din fericire, niciun pacient nu a decedat în România din cauza virusului COVID-19.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×