Mărturia unui medic de la frontiera Nădlac 2! Atac dur: „Aici lupți cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 23:41
Mărturia unui medic de la frontiera Nădlac 2! Atac dur: „Aici lupți cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară”
Vlad Roșca, medic la frontiera Nădlac 2, critic la adresa românilor care se întorc în țară de teama coronavirusului. Sursa foto: Facebook

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a atins un nou record negativ în Italia, statul cel mai afectat de răspândirea maladiei. 627 de persoane s-au stins din viață în ultimele 24 de ore, conform datelor oficiale furnizate de autorități, numărul total depășind pragul de 4.000. Printr-o situație dramatică trec și țări precum Franța, Spania, sau Germania, unde trăiesc comunități numeroase de români.

Românii continuă să se întoarcă în țară de teama coronavirusului. Mărturia unui medic de la frontiera Nădlac 2

În aceste condiții, tot mai mulți compatrioți aleg să întoarcă în țară, chiar dacă astfel își pun în pericol familiile, prietenii, cât și pe toți cei din jur. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Vlad Roșca, medic la frontiera Nădlac 2, descrie cu lux de amănunte haosul provocat de coloana formată de sute de mașini pline ochi cu cetățeni nerăbbdători să pătrundă din nou pe pământ românesc.

Totodată, tânărul îi critică în termeni duri, acuzându-i că dau dovadă de „indolență, nesimțire și lipsă de respect față de întreaga țară”. Precizează, însă, că nu este vorba despre adevărata diasporă, care dă dovadă de înțelegere în aceste momente, ci de „cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul”.

Mesajul medicului de la frontiera Nădlac 2

Seara a început cu o liniște deplină, la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roșii-albastre.
Era liniștea dinaintea furtunii…. Inițial credeam că am scăpat de infern și zâmbeam satisfăcuți. Parcă ne spuneam în minte: „în noaptea aceasta va fi liniște”. Pe la 3 și ceva, târziu în noapte, din depărtare se văd sute de faruri.

Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniați pe 4 coloane, parcă erau kilometrii de faruri. Știam de unde începe dar nu unde se și termină. A început haosul! Echipa poliției de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliție pregătite de escortă și noi toți medicii împreună cu asistenții ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continuu și volumul mare de lucru erau de așteptat.

După câteva minute însă, am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară. O lipsă de respect față de noi și față de întreaga Românie.
Aroganța, superficialitatea, lipsa de educație și de rușine, toate au fost prezente. Nu a contat nimic. Izolarea, carantina, riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oamenii, toate erau un preț mic în comparație cu dorința de a intra în țară.

Pentru ei nu au contat românii, ci doar România văzută ca ultimă oportunitate și șansă. Infracționalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta…. Epidemia aceasta va deveni din problemă principală, doar o problemă asociată celor ce vor urma.

După o noapte de triaj, de frig, de stres, am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină…. Ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme, ei nu înțeleg că România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România, cei ce tragem pentru țara asta.

P.s. : Nu vorbim de diaspora, nu vorbim de românii din străinătate care sunt exemplu de caracter și omenie. Ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă. Și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul. Despre asta vorbim și știti bine!”, a scris Vlad Roșca pe contul său de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×