Mărturia unei pasagere de pe cursa Ryanair București-Londra: „A începus să iasă fum, abur înecăcios. Toată lumea s-a speriat”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 18:01
Mărturia unei pasagere de pe cursa Ryanair București-Londra: „A începus să iasă fum, abur înecăcios. Toată lumea s-a speriat”
Mărturia unei pasagere de pe cursa RyanAir București - Londra *foto: captură Digi24

Pasagerii unei curse Ryanair București-Londra au avut parte marți de o experiență de coșmar, după ce avionul s-a umplut de fum imediat după ce a decolat spre capitala Marii Britanii.

Aeronava s-a întors pe aeroportul Otopeni după ce a rămas în aer timp de aproximativ 40 de minute. La bordul aeronavei se aflau 169 de pasageri, care au coborât însă în siguranță din avion.

Mărturia unui pasager din cursa Ryanair București-Londra

O tânără care a fost la bordul acestei curse a povestit pentru Digi24 momentele cumplite prin care a trecut, alături de ceilalți pasageri: „În momentul în care a început să iasă fum și toată lumea a țipat pe acolo, am crezut că murim, nu a fost ceva ușor de trecut. Panică totală! Toți pasagerii panicați, nu știam ce să facem. Trebuia să plecăm cu o aeronavă, ne-au mutat în alta, ni s-a spus că acel avion tocmai ce ieșise din mentenanță cu o zi în urmă – nu ne-am panicat, că nu era cazul, deci totul era OK.

În momentul în care a decolat, a început să iasă fum, abur, înecăcios. Toată lumea s-a speriat. Nu ni s-a spus în acel moment cauza, ni s-a spus doar să stăm puțin calmi, că totul este OK, dar vă dați seama că era panică totală, nu știam ce să facem.

Lumea țipa. Eu eram în spate. Cum s-au calmat puțin spiritele, am scos telefonul, filmarea este trimisă de mine, dar este momentul în care lumea s-a mai liniștit, deci nu este imediat cum a început să iasă acel fum și toată lumea era panicată, speriată, țipau, un pasager voia să se ducă către pilot: Să oprească, să întoarcă!

Pentru că nu știam ce se întâmplă, eram speriați. Ulterior ni s-a spus că este un lichid de degivrare care a intrat la motor din cauza unei neatenții a echipajului de la sol. Asta nu știu ce înseamnă exact. Asta a fost singura explicație, că nu a fost pusă în pericol siguranța noastră, dar nici ei nu au mai trecut prin așa ceva”, a relatat Nicoleta Stoica.

„Avionul nu era pregătit pentru plecare”

Tânăra a mai explicat că pasagerilor li s-a explicat că urmează să se întoarcă pentru a se respecta normele de siguranță: „Avionul nu era pregătit pentru plecare, doar ce alimentase – pentru că pe noi ne-a mutat dintr-un avion, cu care trebuia să plecăm, în celălalt, care era… nu aveau nici apă, nu aveau nimic; au alimentat avionul și am plecat”, a mai spus pasagera.

Pasagerii care aveau de efectuat astăzi un zbor între București și Londra au avut mari emoții după ce degajări mari de fum s-au produs în interiorul avionului.

Potrivit celor de la boardingpass.ro, avionul Ryanair care a aterizat de urgență pe Otopeni s-a aflat în mentenanță la Romaero timp de o lună. În decursul zilei de luni, avionul a fost mutat de la Băneasa pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Cu toate acestea, transferul avionului de pe un aeroport pe altul a fost făcut abia după ce avionul a efectuat câteva zboruri de test. Zborul FR1006 din această dimineață a fost însă primul zbor comercial efectuat de acest avion după ce a ieșit de la mentenanță.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×