Martin Luther King Jr. a fost asasinat acum 51 de ani. Cele mai frumoase citate ale sale

Silviu Ghering    Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/04/2019, 16:07
Martin Luther King Jr. a fost asasinat acum 51 de ani. Cele mai frumoase citate ale sale
Martin Luther King a fost una dintre cele mai mari personalități politice mondiale

Pe 4 aprilie, ne amintim de una dintre cele mai mari personalități ale istoriei mondiale. În această zi a fost asasinat Martin Luther King Jr., marele activist politic, cunoscut în special ca unul dintre cei mai semnificativi luptători pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.

Cine a fost Martin Luther King

Pe 4 aprilie 1967, la Memphis, a fost asasinat Martin Luther King, tragedie care a șocat populația din Statele Unite ale Americii și nu numai. Se întâmpla la nici patru ani după ce primise Premiul Nobel pentru Pace. 

Martin Luther King a fost unul dintre cei mai semnificativi activiști politici nord-americani, dar și un mare luptător pentru drepturile civile ale populației de culoare din Statele Unite ale Americii. Unul dintre cele mai cunoscute discursuri ale sale, „I have a dream” , a contribuit la promulgarea Civil Rights Act, în 1964. Deși a fost ucis timpuriu, idealurile în care a crezut și pentru care nu a încetat nicio clipă să lupte, continuă să existe și astăzi.

Discursurile lui Martin Luther King au impresionat întreaga lume
Discursurile lui Martin Luther King au impresionat întreaga lume

Cele mai frumoase citate ale lui Martin Luther King

Putem să acceptăm dezamăgiri temporare, dar nu trebuie să ne pierdem niciodată speranță infinită” , spunea Martin Luther King Jr, iar acesta este doar unul dintre citatele superbe și pline de înțelepciune, care vor dăinui pentru totdeauna.

Pacea adevărată nu înseamnă absența tensiunilor, ci prezența justiției”, „ Știm din experientă ca libertatea nu este niciodată oferită în mod voluntar de către asupritor. Ea trebuie cerută de către cei asupriți” , „Dacă nu poti zbura, aleargă; daca nu poți alerga, mergi; dacă nu poți merge, târăștă-te, dar orice ai face nu înceta să te miști înainte.” , sunt alte câteva din numeroasele învățături transmise de Martin Luther King Jr.

Răspunzând violenței cu și mai multă violență, nu facem decât să multiplicăm această violență, să adăugăm și mai mult întuneric unei nopți fără stele. Ura nu poate elimina ura: doar iubirea este capabilă de acest lucru” , „Caracterul unui om nu se arată în momentele de confort ci în cele de schimbări și controverse” , „Oamenii se urăsc pentru că se tem, se tem pentru că nu se cunosc și nu se cunosc pentru că nu comunică” , „Viețile noastre se apropie de sfârsit atunci când nu mai spunem nimic în privința lucrurilor care contează” , sunt unele dintre cele mai frumoase citate lăsate moștenire de marele activist politic american, Martin Luther King JR, care a luptat încă de la o vârstă fragedă împotriva discriminării, militând pentru drepturile civile ale populației de culoare din Statele Unite ale Americii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×