Marius Pieleanu, ipoteză incredibilă după căderea Guvernului Orban! Sociologul aniticipează o „concordie” între PSD și PNL

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 22:08
Marius Pieleanu, ipoteză incredibilă după căderea Guvernului Orban! Sociologul aniticipează o „concordie” între PSD și PNL
Marius Pieleanu susține că PSD și PNL vor face front comun în jurul alegerilor anticipate. Sursa foto: podul.ro

Căderea Guvernului Orban ca urmare a moțiunii de cenzură depuse de PSD a învolburat și mai tare apele pe scena politică, stârnind, totodată, nenumărate reacții în spațiul public. Printre cei care au comentat pe marginea acestui subiect se numără și sociologul Marius Pieleanu. De altfel, acesta lansează o ipoteză ce pentru mulți poate părea de-a dreptul fantezistă.

Marius Pieleanu se așteaptă la „o concordie” între PSD și PNL

Mai concret, în opinia sa, principalele partide politice vor face front comun în jurul ideii alegerilor anticipate, susținute inclusiv de președintele Klaus Iohannis. În aceste condiții, sociologul susține că trebuie să ne așteptăm la o „concordie” între PSD și PNL, atât timp cât declanșarea scrutinului înainte de termen va  fi posibilă, chiar dacă social-democrații par hotărâți să vină cu propria propunere pentru postul de premier.

Evident că, nemaiavând Guvern, probabil că preşedintele va chema la consultări partidele, pentru că se respectă procedura de a nominaliza pentru funcţia de premier din partidele importante parlamentare.

În opinia mea, e o predicţie, probabil că preşedintele va cere organizarea cât mai curând a alegerilor parlamentare anticipate şi finalul, pentru că e o concordie, totuşi, la nivel de partide – PNL, PSD -, cel puţin deocamdată, e foarte posibil şi eu cred că aşa se va întâmpla – să avem alegeri locale într-un singur tur şi alegerile generale anticipate”, a declarat Marius Pieleanu pentru Agerpres.

„Toamna ne va prinde fără alegeri de orice fel”

Chiar dacă este convins că demersul declanșării alegerilor anticipate, susținut atât de președintele Klaus Iohannis, cât și de premierul proaspăt demis, Ludovic Orban, va avea în cele din urmă câștig de cauză, sociologul se arată sceptic în privința șanselor ca acestea să se desfășoare în toamna lui 2020. „PNL va primi un scor bun la parlamentare”, opinează Pieleanu.

Acum să vedem când (n.r. vor avea loc alegerile anticipate). Există multe voci, mai ales din zona PNL, care îşi doresc organizarea alegerilor anticipate parlamentare cu câteva zile sau săptămâni înaintea localelor.

Ceea ce are logică, pentru că PNL va primi un scor destul de bun, ne aşteptăm, la parlamentare, ceea ce va crea un anumit tip de vot conformist la locale. Cu siguranţă că toamna ne va prinde fără alegeri de orice fel în România”, a mai spus sociologul.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×