Marea Britanie „închide robinetul” pentru străinii slab calificați. Românii care vor să muncească acolo vor trebui să îndeplinească un nou set de cerințe

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 13:47
Marea Britanie „închide robinetul” pentru străinii slab calificați. Românii care vor să muncească acolo vor trebui să îndeplinească un nou set de cerințe
Marea Britanie "închide robinetul" pentru străinii slab calificați. Românii care vor să muncească acolo vor trebui să îndeplinească un nou set de cerințe. Sursa foto: Hepta

Ministrul de interne din Marea Britanie a anunțat că țara va „închide robinetul” pentru străinii slab calificați, care doresc să vină și să muncească acolo.

Marea Britanie va impune mai multe condiții celor care vor să muncească acolo

Regatul Unit intenționează să impună noi condiții de muncă, astfel că străinii care doresc să muncească acolo, inclusiv foarte mulți români, vor trebui să îndeplinească anumite condiții, informează ProTV.

Drept urmare, Marea Britanie va solicita tuturor lucrătorilor calificaţi care vin în această ţară să aibă oferte de muncă ferme şi să îndeplinească cerinţe salariale şi de cunoaştere a limbii engleze, reguli de urmează să fie aplicate din 2021.

Motivul pentru care Regatul Unit nu poate implementa aceste măsuri mai devreme este acela că, până la 31 decembrie 2020, țara are în vigoare o perioadă de tranziție, în care nu poate opera prea multe schimbări.

„Noul nostru sistem de imigraţie va închide robinetul pentru forţa de muncă ieftină, slab calificată”, a notat, duminică, ministrul de interne britanic, Priti Patel, informează The Sun.

Românii din Marea Britanie vor trebui să îndeplinească aceste condiții

Ministrul de interne a detaliat și ce va însemna această „închidere a robinetului”, astfel că românii care vor să muncească pe viitor în Marea Britanie ar trebui să țină cont de aceste noi reguli.

„Începând de anul viitor, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să obţină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebuie să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale”, a adăugat Priti Patel.

Momentan, cetățenii Uniunii Europene au drept de liberă circulație în toate statele membre, aceasta fiind de altfel și principala cauză ce a determinat votul pentru Brexit. Așadar, Marea Britanie a recurs la măsura extremă în încercarea de a mai reduce din numărul străinilor ce vin în țară.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×