Marcel Ciolacu vrea să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Politicianul are și o propunere de premier

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
09/12/2019, 12:01
Marcel Ciolacu vrea să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Politicianul are și o propunere de premier
Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Sursa foto: adevarul.ro

Marcel Ciolacu a declarat astăzi, 9 decembrie, că Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern în situația în care acesta își va asuma răspundrerea pentru legile electorale.

Marcel Ciolacu, decizie radicală împotriva PNL

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a spus că va lua o decizie radicală în cazul în care Guvernul Orban își va asuma răspunderea asupra legilor electorale. Anunțul a fost făcut luni, 9 decembrie, înaintea ședinței Biroului Politic provizoriu.

Totodată, politicianul a mai spus că PSD discută în aceste momente strategia pe care o va aborda la moțiunea de cenzură împotriva ministrului Finanțelor Florin Cîțu. În plus, Ciolacu a mai adăugat că are și o propunere pentru postul de premier al României.

„Avem mai multe decizii de luat, administrative, de format şi cele două grupuri, grupul de lucru pentru diasporă şi grupul de lucru în relaţia cu sindicatele, dar avem şi o serie de decizii politice”, a spus fostul jurist, scrie stiripesurse.ro.

Cum va proceda PSD în cazul depunerii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban

Marcel Ciolacu a ținut să explice cum va proceda în clipa în care va fi depusă moțiunea împotriva ministrului Finanţelor Florin Cîţu. Președintele interimar al PSD a adăugat că în ședința de azi, de la sediul central al partidului din București, se va discuta strategia la moțiunea simplă din Senat.

Totodată, la aceeași ședință politicianul a mai spus că se va discuta și cum se va proceda în cazul în care Guvernul condus de Ludovic Orban își va suma răspunderea pe un pachet de legi electorale.

„O decizie foarte clară, în cazul în care actualul Guvern o să vină cu asumarea răspunderii pe legile electorale, decizia să fie ca PSD împreună cu alţi parteneri din Parlament să depunem o moţiune de cenzură.  

Cu siguranţă, dacă vom depune o moţiune de cenzură şi vom constata că avem o majoritate pentru ca această moţiune să aibă şi efecte juridice, respectiv Guvernul Orban să cadă, vom avea o strategie şi de a veni cu o propunere de nou Guvern”, a încheiat Marcel Ciolacu.

În altă ordine de idei Marcel Ciolacu a anunțat că fostul premier Mihai Tudose, care a demisionat din Pro România, este posibil să se întoarcă în rândurile social-democraţilor. Sorin Grindeanu şi Marian Neacşu sunt așteptați și ei cu brațele deschise.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×