Marcel Ciolacu nu îl vrea înapoi pe Victor Ponta: „Nu are ce căuta în PSD”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 13:22
Marcel Ciolacu nu îl vrea înapoi pe Victor Ponta: „Nu are ce căuta în PSD”
Marcel Ciolacu nu îl vrea înapoi pe Victor Ponta în PSD *foto: facebook Victor Ponta

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat duminică seara că nu sunt șanse ca Victor Ponta să fie primit înapoi în PSD. Ciolacu susține că se poate discuta despre o „reîntregire a stângii”, despre o alianță, dar fostul premier „nu are ce căuta” în partidul pe care îl conduce.

Ciolacu a mai explicat că dacă Ponta este interesat de proiectul politic al PSD după congres, atunci vor putea purta discuții, dar nu pentru a înlocui guvernul PNL, ci pentru un proiect politic trainic.

Marcel Ciolacu nu îl vrea pe Victor Ponta în PSD

„Cu domnul Victor Ponta am avut astfel de discuţii. Vom vedea ce va hotărî partidul după Congres. (…) Dacă domnul Ponta va deveni interesat de proiectul politic care se va lansa la Congres sau alte forţe politice, alţi lideri politici sau sindicate, categoric că vom avea o discuţie.

Nu ne vom uni pentru a răsturna un guvern sau a pune mâna pe un guvern. Dacă vom avea argumentele necesare într-un proiect politic care să ne unească, vom face acest lucru”, a declarat Ciolacu.

Cu toate acestea, președintele interimar al PSD susține că Victor Ponta nu are că se caute în partidul său: „Dl. Victor Ponta, din punctul meu de vedere – şi am văzut că şi din punctul domniei sale – nu are ce căuta în PSD. Noi vorbim aici de o alianţă, să-i spunem o reîntregire a stângii, sub formă de alianţă politică, nu vorbim de fuziuni sau de venirea d-lui Ponta în PSD”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu nu știe încă dacă va candida pentru președinția PSD

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că partidul se află într-o situație bună.

„Eu am primit un mandat de la colegii mei şi cred că, până acum, nu m-am făcut de râs şi nu vreau să mă fac de râs până duc mandatul, până la Congres. Am o veste bună pentru pesedişti, tot ce a ţinut de probleme administrative şi organizatorice ale partidului s-au rezolvat, partidul este pe şine”, a mai spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Întrebat dacă va candida în cadrul Congresului PSD, Ciolacu a răspuns că nu s-a decis încă şi a adăugat că, din punctul său de vedere, sunt importate modificările la statutul partidului, precum şi modul în care în care se va candida.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×