Marcel Ciolacu, atac frontal în prima zi a anului, la guvernarea liberală! „Este o mizerie”

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/01/2020, 14:54
Marcel Ciolacu, atac frontal în prima zi a anului, la guvernarea liberală! „Este o mizerie” GALERIE FOTO
Marcel Ciolacu, vizită de succes la Bruxelles

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a lansat un atac frontal în prima zi a anului la guvernarea liberală! Acesta nu a ezitat și a transmis,  că ”este o mizerie” faptul că în timp ce românii se pregăteau de Revelion, Ministerul Finanţelor a majorat accizele la carburanţi.

Marcel Ciolacu, atac frontal în prima zi a anului, la guvernarea liberală!

”Aceşti oameni au început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului”, afirmă liderul PSD.

”Este o mizerie ca marţi seara, la ora 19.00, în timp ce românii se pregăteau de Revelion şi guvernanţii se întreceau în urări de bine, Ministerul Finanţelor să majoreze pe ascuns accizele la carburanţi!

„Este o mizerie”

Practic, aceşti oameni au început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului! Este exact ceea ce avertizam şi speram să nu se întâmple!”, a scris pe Facebook, preşedintele interimar al PSD.

Acesta a precizat că ”PSD somează Guvernul Orban să înceteze bătaia de joc la adresa propriilor cetăţeni şi să stopeze practica adoptării pe ascuns a unor măsuri cu impact direct în viaţa tuturor”.

”Ne vom lupta cu toate armele în Parlament pentru a opri astfel de măsuri luate de acest guvern incompetent, ajuns la putere prin minciuni şi manipulare”, a mai scris Ciolacu.

Ministerul Finanţelor a decis să majoreze accizele la carburanţi, care intraseră în vigoare cu numai o zi înainte, în urma promulgării de către preşedintele Iohannis şi publicării în Monitorul Oficial a legii de eliminare a supraaccizei.

Astfel, Finanţele au decis  la ora 19.00, că ieftinirea de 45 de bani/l cu tot cu TVA efectuată de Parlament este prea mare, dar şi că nivelul minim al accizelor din UE este prea mic.

Drept pentru care ministerul a majorat accizele cu 9,11% faţă de nivelul publicat cu o zi înainte în Monitorul Oficial, cu 117 lei/1.000 l la benzină şi cu 107 lei/1.000 l la motorină.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×