Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ludovic Orban: „Au venti cu asumare pe două tururi”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 16:00
Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ludovic Orban: „Au venti cu asumare pe două tururi”
Marcel Ciolacu, moțiune de cenzură împotriva guvernului Ludovic Orban *foto: facebook

PSD a răspuns imediat după ce Ludovic Orban a anunțat că guvernul își angajează răspunderea privind adoptarea unei legi referitoare la alegerea primarilor în două tururi.

Astfel, președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va depune moțiune de cenzură iar primii parteneri la acest demers sunt cei de la UDMR.

Reacția PSD după ce guvernul și-a asumat răspunderea pe alegeri locale în două tururi

Marcel Ciolacu se află la o întâlnire a social-democraților la Slatina, de unde a vorbit despre decizia lui Ludovic Orban de a schimba modul în care au loc alegerile locale:

„Au venit cu asumare pe două tururi. O să depunem o moţiune de cenzură împreună cu primii parteneri, grupul UDMR. Vă spun că va trece această moţiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă aceasta.”

Liderul interimar al PSD susține că social-democrații nu vor intra în capcana întinsă de PNL pentru a declanșa alegerile anticipate: „Ei sunt ferm convinşi că din acest moment vom intra în anticipate. Nu vom intra. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară.

O singură condiţie avem. Să nu ne cereţi să promovăm o propunere de prim-ministru. Vom căuta o propunere cu aliaţii noştri la acest demers să fie alta decât din interioriul PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul Conferinţei Extraordinare a organizaţiei PSD de Olt, potrivit Mediafax.

Ludovic Orban a anunțat asumarea răspungerii guvernului pe alegeri locale în două tururi

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că guvernul își va asuma răspunderea pentru ca alegerile locale să aibă loc în două tururi:

„În urmă cu peste doi ani de zile am iniţiat un proiect de lege pentru a transpune dorinţa oamenilor de îmbunătăţire a modului de alegere a primarilor şi de conferire a unei legitimităţi acestor primari, prin impunerea obligaţiei ca primarii să fie aleşi cu 50%+1 dintre cetăţenii care îşi exprimă votul.

Proiectul a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a BPR la o comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege. (…) Ca atare stimaţi colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege de alegerea priamrilor în două tururi”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×