Marcel Ciolacu anunță că PSD va susține în Parlament eliminarea pensiilor speciale și reducerea TVA: „Ambele proiecte de legi sunt pe ordinea de zi”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 18:18
Marcel Ciolacu anunță că PSD va susține în Parlament eliminarea pensiilor speciale și reducerea TVA: „Ambele proiecte de legi sunt pe ordinea de zi”
Marcel Ciolacu susține că PSD va vota în favoarea abrogării pensiilor speciale. Sursa foto: hepta.ro

Partidul Social Democrat va vota în Parlament în favoarea celor două proiecte legislative care prevăd eliminarea pensiilor speciale și reducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA). Anunțul a fost făcut de președintele interimar al formațiunii politice, Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă susținute joi la Buzău.

Marcel Ciolacu susține că PSD va vota pentru eliminarea pensiilor speciale și reducerea TVA

Potrivit liderului PSD, votul se va desfășura fie în cadrul unei şedinţe extraordinare pe care ar putea să o convoace actuala coaliţie de guvernare, fie în sesiune ordinară. „Oricum, în sesiune ordinară, sunt pe ordinea de zi ambele proiecte de legi. Ele oricum vor fi votate de PSD, atât eliminarea pensiilor speciale, cât şi în continuare reducerea TVA”, a răspuns Marcel Ciolacu, în momentul în care a fost chestionat pe marginea acestui subiect.

Președintele interimar al social-democraților participă în cursul zilei de joi, 9 ianuarie, la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene PSD Buzău. La eveniment este prezent și secretarul general al partidului, Paul Stănescu.

Liderul deputaților PNL a solicitat organizarea unei sesiuni extraordinare pentru eliminarea pensiilor speciale

Florin Roman, liderul deputaților PNL a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în cadrul căreia să fie supus votului proiectul de abrogare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor, măsură necesară pentru dublarea alocațiilor.

În calitate de lider al deputaților PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultata din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocatiilor majorate”, a mai spus acesta.

În replică, Marcel Ciolacu a transmis că PSD va sprijini acest demers, însă ar vrea ca pe ordinea de zi să fie introdus și proiectul care prevede reducerea TVA de la 19 la 16%. „PNL trebuie să-și aducă aminte și de proiectul inițiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem și pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare”, a scris Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×