MApN va instala un spital modular de izolare la Constanța. Unitatea medicală, achiziționată din Olanda

în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 15:08
MApN va instala un spital modular de izolare la Constanța. Unitatea medicală, achiziționată din Olanda
MApN va instala un spital modular de izolare la Constanța. Unitatea medicală, achiziționată din Olanda. Sursa foto: mapn.ro

Ministerul Apărării Naționale se pregătește pentru a preîntâmpina o situație mai gravă în lupta cu pandemia de coronavirus. Conducerea MApN va amplasa, la Constanța, un spital modular achiziționat din Olanda.

MApN va instala un spital modular de izolare la Constanța. Unitatea medicală, achiziționată din Olanda

Noua structură medicală de la malul Mării Negre va fi montată pe terenul stadionului ”Portul”. Utilajele care transportă componentele spitalului modular au ajuns, joi, în România, pe la Nădlac, anunță Ministerul Apărării Naționale.

”Un convoi de autocamioane care transportă Spitalul Modular de Izolare și Tratament achiziționat din Olanda de Direcția medicală a MApN, a intrat joi, 26 martie, în România, prin PTF Nădlac.”, anunță MApN pe pagina oficială de Facebook.

În următoarea perioadă, una în care cazurile de infectarea cu COVID-19 vor crește în România, spitalul modular de izolare și tratament va funcționa ca o secție extinsă de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța.

În comunicatul de presă al ministerului se mai arată că noua structură medical-militară va fi instalată de angajați din MApN în campusul militar ce va fi amplasat pe terenul stadionului „Portul” din Constanța.

”Operațiunile de pregătire a campusului sunt realizate cu sprijinul militarilor din Statul Major al Forțelor Navale, Statul Major al Forțelor Terestre, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Comandamentul Logistic Întrunit și Direcția medicală a MApN”, se mai arată în comunicat.

Oficialii MApN, mesaj pentru populație

Tot în cursul zilei de joi, 26 martie, Ministerul Apărării Naționale a emis un alt comunicat în care explică rolul Armatei în această perioadă de carantină totală.

”Rolul armatei este acela de a completa efortul pe care îl fac militarii din celelalte instituții din Sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională alături de polițiști, astfel încât să putem contribui la tot ceea ce însemnă creșterea eficienței măsurilor pentru diminuarea răspândirii virusului COVID-19.

Misiunile noastre în urma emiterii Ordonanței Militare numărul 3 sunt:

– preluarea unor misiuni de pază și protecție a unor obiective și zone care stabilite prin planurile de cooperare cu forțele MAI. Aceste misiuni erau îndeplinite până în prezent de forțele Jandarmeriei Române.

– misiuni de patrulare executate în comun cu forțele din cadrul MAI, în scopul asigurării aplicării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în localități.

– misiuni de întărire a prezenței în unele puncte de trecere a frontierei”, anunță MApN.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×