MApN, anunț de ultimă oră în contextul aglomerărilor de la graniță! Medicii militari vor sprijni triajul epidemiologic al românilor care intră în țară

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 12:44
MApN, anunț de ultimă oră în contextul aglomerărilor de la graniță! Medicii militari vor sprijni triajul epidemiologic al românilor care intră în țară
MApN trimite medici militari la granițe. Aceștia vor ajuta la trierea românilor veniți din zonele de risc. Sursa foto: cameră de supraveghere

Având în vedere aglomerările produse la graniță în contextul zecilor de români care se întorc în țară de teama coronavirusului, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a aprobat marți solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situații de Urgență.

MApN se implică în triajul epidemiologic al românilor întorși din Italia: medici militari în punctele de trecere a frontierei

Prin urmare, personalul medical militar a fost deplasat la toate punctele de trecere a frontierei din sud, vest și nord-vest, cu scopul de a sprijini procedura de triaj epidemiologic al cetățenilor sosiți din Italia, unde bilanțul cazurilor confirmate se apropie deja de 10.000 și tinde să capete proporții pe zi ce trece.

Concret, potrivit MApN, echipe formate din medici militari și personal sanitar au ajuns în noaptea de marți spre miercuri la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borș, Calafat, Moravița, Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2, pentru a efectua triajul epidemiologic alături de specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică locale.

54.000 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore

Potrivit informațiilor transmise de autorități, în ultimele 24 de ore au trecut frontiera pe sensul de intrare în țară nu mai puțin de 54.000 de persoane, sosite din Italia, țară intrată oficial în carantină din cauza epidemiei de coronavirus. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, s-a constatat o scădere de aproximativ 35%.

Cu toate acestea, la punctul de trecere a frontierei Nădlac s-a produs aglomerație, din pricina verificărilor pe care polițiștii de frontieră trebuie să le facă pentru a evita răspândirea coronavirusului pe teritoriul țării noastre.

De altfel, mulți dintre cetățeni au refuzat plasarea în carantină, motivând că nu sunt infectați cu agentul patogen denumit științific COVID-19.

În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Precizăm faptul că anul trecut în aceeași perioadă am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valaorile de trafic fiind în scădere.

Formalitățile de frontieră se efectuează pe 3 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute.

Timpul de asteptare mai ridicat înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul noului coronavirus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×