Mandatul lui Ludovic Orban, în pericol! Marcel Ciolacu: „Avem semnăturile necesare. Și de la USR, dar și de la PNL vor vota moțiunea”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 21:06
Mandatul lui Ludovic Orban, în pericol! Marcel Ciolacu: „Avem semnăturile necesare. Și de la USR, dar și de la PNL vor vota moțiunea” GALERIE FOTO
Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor spune că și liberalii vor vota moțiunea. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Mandatul lui Ludovic Orban este în pericol! Președintele interimar al PSD-ului, Marcel Ciolacu a anunțat la România TV, că social democrații au numărul necesar de voturi pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului.

Mandatul lui Ludovic Orban, în pericol!

Se întâmplă lucrul acesta ca reacție la declarația premierului. Acesta a anunțat că își angajează răspunderea parlamentară pe legea alegerii primarilor din două tururi de scrutin.

Mai mult de atât, liderul PSD a precizat că sunt și parlamentari de la USR care au anunțat că vor vota moțiunea, dar și că de la PNL vor fi voturi.

„Avem semnăturile necesare. Și de la USR, dar și de la PNL vor vota moțiunea”

”Avem semnăturile necesare, avem un draft de text pe care îl mai discutăm cu partenerii de la alte partide.

Am auzit că și de la USR vor vota moțiunea, cred că vor fi și de la PNL votanți. Noi depunem o moțiune pentru un lucru despre care noi spunem că depășește o linie roșie a democrației.

Nicăieri în Europa nu s-a schimbat legea electorală, cu atât mai puțin în România. Se încalcă reglementările Comisiei de la Veneția.

Dacă anunțau cu un an înainte cum vor face, nu era nicio problemă”, a spus Marcel Ciolacu. Președintele PSD a explicat că formațiunea pe care o conduce nu se teme nici de alegerile anticipate pe care și le doresc liberalii.

”Strategia PSD nu e de a bloca anticipatele. PNL și USR nu au majoritate. Dacă vor anticipate, domnul Orban să iasă și să își dea demisia. Există să se împrumute cineva 20 de miliarde într-o lună, în afară de filosoful Cîțu?

E atât de evident că agenda e una electorală, forțată. Nu cred că dacă pică neapărat Guvernul la această moțiune, vor fi neapărat anticipate. E foarte greu.

Noi nu am creat o majoritate cu UDMR în jurul unui proiect politic. E o alianță pe un principiu, acela de a nu modifica legile electorale cu atât de puțin timp înainte de alegeri”, a spus Marcel Ciolacu

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×