Managerul Ambulanței București-Ilfov, dezvăluiri din lupta împotriva coronavirusului: ”Este mai rău decât la Revoluție”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 11:55
Managerul Ambulanței București-Ilfov, dezvăluiri din lupta împotriva coronavirusului: ”Este mai rău decât la Revoluție”
Managerul Ambulanței București-Ilfov, Alis Grasu, a făcut câteva dezvăluiri din lupta pe care autoritățile o duce împotriva coronavirusului

Managerul Ambulanței București-Ilfov, Alis Grasu, a făcut câteva dezvăluiri din lupta pe care autoritățile o duce împotriva coronavirusului.

Managerul Ambulanței București-Ilfov, dezvăluiri din lupta împotriva coronavirusului

”Este mai rău ca la Revoluție. Acum riscurile sunt mari, vorbim de sănătatea întregii populații. Vorbim de modul în care reușim să stăpânim această nouă infecție”, a dezvăluit managerul Ambulanței București-Ilfov despre lupta împotriva coronavirusului.

”Am credința că suntem un popor puternic și că vom reuși să învingem, cu cât vom fi mai uniți. Am speranța că vom ieși învingători din această luptă cu virusul”, a declarat doctorul Alis Grasu pentru Mediafax.

”La noi se lucrează pe patru echipe, în program de 12 cu 24, 12 cu 48. La acest moment ne păstrăm încă o capacitate de intervenție constantă. Înscriem, în medie 60 de echipaje de urgență pe tura de zi și 54 de echipaje pe tura de noapte”, a continuat ea.

”Avem 49 de persoane în izolare și trei infectaate cu noul coronavirus”

”Teama este și în rândul nostru, dar luăm toate măsurile de protecție astfel încât să reducem pe cât posibil riscurile și să mergem înainte. Este dorința aceea de a învinge, dorința de a rezolva și această situație de urgență la nivel mondial”, a mai spus managerul.

”Până la acest moment avem 49 de persoane în izolare și trei infectaate cu noul coronavirus. O persoană este aproape vindecată, are o evoluție bună. Sperăm că foarte curând va ieși din spital. Cele 49 de persoane sunt aproape de finalul perioadei de izolare. Li se va face o nouă testare și dacă vor fi negativi, vor intra în operativ”, a anunțat Alis Grasu.

”Avem nevoie de personal, așteptăm în prima instanță toți medicii rezidenți, de medicină de familie și de medicină internă. Am demarat procedura să recrutăm personal fără concurs în timpul cel mai scurt”, a menționat managerul.

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat vineri, 27 martie 2020, arăta că România are în acest moment 1.292 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 26 de persoane decedate și 115 vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași susțin faptul că tabloul pacientului cu COVID-19 s-a schimbat, iar noul tip de coronavirus începe să afecteze din ce în ce mai mulți tineri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×