Majorarea alocațiilor a fost adoptată de Parlamentul României. Copiii vor primi 300 sau 600 de lei

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 13:42
Majorarea alocațiilor a fost adoptată de Parlamentul României. Copiii vor primi 300 sau 600 de lei
Majorarea alocațiilor, decisă astăzi în Parlamentul României. Sursa foto: hepta.ro

Majorarea alocațiilor a fost adoptată de Parlamentul României, în aplauze. Copiii vor primi de la 150 la 300 de lei, practic acestea se vor dubla.

Majorarea alocațiilor, adoptată astăzi în Parlament

Dacă în cazul alocațiilor, PSD și PNL și-au dat mâna, cu privire la abrogarea pensiilor speciale, decizia a fost amânată pentru anul 2020, după ce azi au ieșit în stradă mai mulți grefieri în Capitală.

Inițial, s-a solicitat retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului PSD de dublare a alocațiilor pentru copii. Prima oară s-au înregistreat 124 de voturi pentru și 125 împotrivă, iar opt parlamentari s-au abținut.  În cele din urmă, majorarea alocațiilor a fost adoptată.

Florin Cîțu speră la o rectificare pozitivă a bugetului în vara lui 2020

Cel mai probabil, primele alocații majorate vor intra în conturile elevilor de la 1 ianuarie.

Potrivit legii care a trecut azi de Parlament, copiii cu vârsta de până la 2 sau 3 ani vor primi 600 de lei de la anul, la fel și minorii care au un handicap.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, majorarea se face tot cu 50%, de la 150 de lei cât este în prezent la 300 de lei.

În cazul copiilor cu handicap, cei cu vârsta între 3 și 18 ani, alocația va ajunge tot la 600 de lei, precum în cazul minorilor care au până în 3 ani.

Tot astăzi, Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe bugetul pe anul 2020, după numeroasele critici pe care le-a primit din partea opoziției pesediste.
După deciziile luate astăzi de Executiv și Legislativ, ministrul Finanțelor Florin Cîțu a vorbit despre situația bugetului pe anul viitor.

„În acest buget contribuția investițiilor la creșterea economică este mai mare în 2020 decât contribuția consumului. Factorii productivi din economie cresc în perioada următoare”, a declarat astăzi Cîțu.

Ministrul liberal mai spune că este convins că „rectificarea din vară va fi una pozitivă, după mulți ani”, conform hotnews.ro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×