Spitalul Universitar București se trece pe lista unităților medicale în care coronavirus a contaminat mai multe persoane, printre care medici și asistente.
UPDATE, ora 20.19: 17 cadre medicale şi 10 pacienţi de la Spitalul Universitar din Bucureşti au fost confirmaţi cu coronavirus, conform managerului instituţiei. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultate. Testarea a fost declanșată în 22 martie,
Situație alarmantă la Spitalul Universitar din București
Cele mai multe cadre medicale infectate sunt de pe secțiile de cardiologie și chirurgie toracică, informează Mediafax.
Nu au scăpat de contaminare nici o parte dintre pacienții internați în spital. Conform regulilor, cei infectați vor sta în izolare timp de 14 zile la domiciliu.
Conform sursei citate, printre infectați se află șeful secției de chirurgie toracică. Conducerea spitalului nu a oferit deocamdată un răspuns oficial.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Managerul Spitalului Universitar a dezvăluit duminică, 29 martie, că un pacient a fost depistat pozitiv în secția de Anestezie Terapie Intensivă, după ce fusese operat pe inimă.
Toți cei 8 medici care au intrat în contact cu pacientul au fost izolați. Un alt pacient aflat pe secția de ortopedie a fost confirmat pozitiv la coronavirus după câteva ore și a fost trimis la Institutul Matei Balș.
Din punct de vedere al statisticii, 450 de cadre medicale au fost testate în acest moment la Spitalul Universitar și 600 de teste sunt în așteptare.
Sistemul medical se clatină
România nu se află, cel puțin la nivel statistic, în faza critică în care se află Italia sau Spania, însă sistemum medical din țara noastră începe să se clatine. Asta, în condițiile în care aproape 300 de medici sunt infectați cu coronavirus. În Italia, 51 de cadre medicale au murit după ce au fost infectați cu coronavirus.
Lipsa de materiale de protecție și panica generală i-au determinat pe unii medici de la noi să anunțe că renunță la meserie pentru că se tem pentru viața lor. Între timp, Guvernul face eforturi să-i liniștească, însă cazul Suceava scoate la iveală în fiecare zi detalii noi care zdruncină sistemul.