MAE, prima reacție după tragedia aviatică din Iran! 176 de oameni și-au pierdut viața

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 11:44
MAE, prima reacție după tragedia aviatică din Iran! 176 de oameni și-au pierdut viața GALERIE FOTO
Nu au existat supraviețuitori în urma prăbușirii avionului. Sursa foto - facebook

MAE a oferit prima reacție după tragedia aviatică din Iran! Ministerul Afacerilor Externe  a transmis pe Twitter, un mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor care au murit în urma prăbușirii unui avion ucrainean ce a decolat de pe principalul aeroport internațional din Iran.


UPDATE / Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, spune că, în urma atacurilor cu rachete ale Iranului asupra unor baze şi unei regiuni din Irak unde se află o comunitate românească, nu există cetăţeni români printre victime. De asemenea, el spune că nu au existat cetăţeni români la bordul avionului din Ucraina prăbuşit la Teheran.


MAE, prima reacție după tragedia aviatică din Iran!

„Sincere condoleanțe familiilor victimelor care și-au pierdut viața în accidentul teribil de avion a zborului ucrainean PS752 de la Teheran la Kiev”, au transmis reprezentanții MAE prin intermediul rețelei de socializare

Vă readucem aminte că toți cei 176 de oameni aflați la bordul avionului ucrainean Boeing 737 au murit după ce aeronava s-a prăbușit la scurt timp după decolarea din Teheran, de pe principalul aeroport internațional din Iran.

176 de oameni și-au pierdut viața

Avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice după ce a părăsit aeroportul Imam Khomeini din Teheran, cu destinația Kiev.

Datele despre zboruri de pe aeroport arătau că un Boeing 737-800 ucrainean aparținând companiei Ukraine International Airlines a decolat după care a încetat să mai trimită semnale.

Autoritățile iraniene au trimis echipe de salvare în zona din apropierea aeroportului unde s-a prăbușit aeronava ce aparținea companiei Ukraine International Airlines, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizației de Aviație Civilă din Iran.

”Avionul a luat foc, dar am trimis echipe de salvare şi poate vom putea salva câţiva pasageri”, a declarat și Pirhossein Koulivand, şeful serviciilor iraniene de urgenţă.

Din păcate, toţi pasagerii şi membrii echipajului avionului ucrainean care s-a prăbuşit la Teheran au murit. Un reprezentant al Aeroportului Internaţional Imam Khomeini de unde a decolat avionul Boeing 737 a precizat că erau 176 de persoane la bord – 167 de pasageri şi nouă membri ai echipajului.

Ambasada Ucrainei în Irak a transmis pentru CNN că încearcă să stabilească lista pasagerilor, că nu există un număr final al victimelor şi că se află în contact cu echipele de salvare.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×