Luptătorul Daniel Ghiță este în doliu! Bunica lui a încetat din viață chiar în Săptămâna Patimilor

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
17/04/2020, 23:07
Luptătorul Daniel Ghiță este în doliu! Bunica lui a încetat din viață chiar în Săptămâna Patimilor
Daniel Ghiță a aprins o lumânare și a așezat o coroană de flori la mormântul bunicii sale. Sursa foto: Facebook

Sărbătorile Pascale vor fi de acum de tristă amintire pentru Daniel Ghiță, întrucât una dintre persoanele cele mai dragi sufletului său a încetat din viață în Săptămâna Patimilor, perioadă premergătoare zilei care marchează Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este vorba despre bunica sa, femeia care i-a insuflat încă de la o vârstă fragedă valorile creștine și dragostea față de Dumnezeu.

Daniel Ghiță, în lacrimi după moartea buncii sale

Anunțul a fost făcut chiar de luptătorul român, prin intermediul unui mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare. Totodată, acesta le-a mulțumit tuturor celor care „au făcut posibil ca Mamaie să fie înmormântată crestinește!”.

A murit Bunica mea, Mărioara de la Însurăței- Brăila. Toată viața m-a educat cu credință și îmi repeta, să nu fac nimic fără Dumnezeu! Aceste cuvinte sunt tatuate pe mâna mea : Nihil Sine Deo! Toată viața mea l-am simțit pe Dumnezeu în inima mea și la greu îmi arată drumul!

Mulțumesc tuturor care au făcut totul posibil ca Mamaie să fie înmormântată crestineste! 🙏❤️ Dumnezeu să te odihnească, Bunica mea, dragă! Nu te voi uita niciodată! ❤️

Rămân creștin ortodox până la moarte! Credință ne-a ținut uniți de 2000 de ani și o sa ne țină pe vesnicie! Nihil Sine Deo”, a scris Daniel Ghiță pe contul său de Facebook. Întristați de această veste venită chiar înaintea Paștelui, prietenii i-au transmis nenumărate mesaje de condoleanțe și încurajări, în încercarea de a-i alina durerea în aceste momente dificile.

Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Patimilor

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au făcut diverse analogii între sărbătorile religioase și anumite situații din viața de zi cu zi. Chiar dacă moartea reprezintă un lucru natural și poate să survină oricând, există numeroase  superstiții legate de cei care pleacă dintre noi în Săptămâna Patimilor, perioadă care vestește Sărbătorile Pascale.

Se crede că în aceste zile porțile Raiului sunt închise și că sufletele celor care mor ajung în Iad sau, în cel mai bun caz, aceste suflete vor avea parte de chinuri mari pentru ca, într-un final, să ajungă în Rai. Dacă din bătrâni se spune că nu este bine ca cineva să moară în Săptămâna Patimilor, lucrurile se schimbă atunci când vorbim despre Săptămâna Luminată, adică cea care urmează imediat după sărbătoarea Paștelui.

În popor se crede că cerurile sunt deschise pentru cei care mor în post sau în Săptămâna Luminată, așa că aceștia vor ajunge direct în Rai, nefiind nevoiți să treacă prin Judecata de Apoi. Tot direct în Rai ajung și sufletele celor care se sting între Paște și Rusalii, dar și în perioada cuprinsă de la Crăciun până la Bobotează.

Sfinții Părinți spun că, în momentul în care sufletul se desparte de trup, îngerii, buni și răi deopotrivă, se înfățișează înaintea sa, iar vederea acestora va pricinui o mare tulburare. Faptele bune ale omului și conștiința curată sunt, însă, de mare ajutor și reprezintă o mare bucurie pentru suflet.

Ascultarea, umilința, faptele bune și răbdarea sunt sprijin sufletului, care urcă spre Domnul cu mare bucurie și însoțit de îngerii cei buni. Pe de altă parte, în acest timp, sufletul plin de pasiuni și păcate este condus de demoni în iad, unde va suferi veșnic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×