Luis Sepulveda a încetat din viață la 70 de ani. Scriitorul chilian era infectat cu COVID-19 de circa 2 luni

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
16/04/2020, 15:04
Luis Sepulveda a încetat din viață la 70 de ani. Scriitorul chilian era infectat cu COVID-19 de circa 2 luni
Luis Sepulveda a încetat din viață la 70 de ani. Scriitorul chilian era infectat cu COVID-19 de circa 2 luni. Sursa foto: Instagram.com

Luis Sepulveda, scriitorul originar din Chile, a încetat din viață la aproximativ două luni după ce a fost diagnosticat pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus. Potrivit unor surse apropiate acestuia, autorul a murit în cursul zilei de joi, 16 aprilie, la vârsta de 70 de ani.

Scriitorul chilian Luis Sepulveda a murit din cauza infectării cu COVID-19

Luis Sepulveda și soția sa, poeta Carmen Yáñez (66 de ani) au călătorit la jumătatea lunii februarie în Portugalia unde au luat parte la festivalul literar „Correntes Escritas” ce a avut loc în regiunea Povoa de Varzim. 

La doar două zile după întoarcerea în Gijon, acolo unde locuia de ani buni, scriitorul a început să prezinte primele simptome specifice pandemiei de COVID-19. Concret, pe 25 februarie a fost diagnosticat pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus.

Cunoscutul autor s-a luptat aproximativ două luni cu virusul, dar din păcate a pierdut lupta și a decedat la vârsta de 70 de ani. Luis Sepulveda a murit joi, 16 aprilie, la Spitalul Universitar Central din Asturias, Oviedo, nordul Spaniei, informează agenția EFE. 

Cine a fost scriitorul chilian care a murit din cauza coronavirusului

Luis Sepulveda s-a născut în Ovalle, Chile, în anul 1997 a părăsit țara natală pentru a locui în Gijon, Spania. De-a lungul vieții a publicat peste 30 de romane, cărți de călătorie, scenarii și eseuri. De asemenea, a fost și regizor de film și scenarist. 

„A străbătut încă de foarte tânăr teritoriile posibile ale geografiei şi utopiei, din selva amazoniană în deşertul Saharei, din Patagonia până la Hamburg, din celulele dictatorului Pinochet pe navele organizaţiei ecologiste Greenpeace”, notează editura Polirom, relatează Mediafax.

În anul 1989 autorul a primit premiul Tigre Juan pentru „Un viejo que leia novelas de amor”, carte publicată și în limba română cu titlul „Bătrânul care citea romane de dragoste”. De asemenea, în anul 2009 a luat premiul Primavera de Novela pentru „La sombra de lo que fuimos”. 

A debutat cu un volum de versuri pe când avea doar 17 ani. Trei ani mai târziu a publicat prima carte de povestiri, intitulată „Cronicile lui Pedro Nimeni”.

Printre romanele care l-au făcut cunoscut în întreaga lume se numără „Lumea sfârşitului lumii” (1989), „Nume de toreador” (1994), „Patagonia Express” (1995), „Povestea unui pescăruş şi a motanului care l‑a învăţat să zboare” (1996), „Jurnalul unui killer sentimental” (1996) și multe altele.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×