Ludovic Orban, veşti proaste pentru pensionari: „Nu e 100% că pensiile vor crește cu 40%”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
19/01/2020, 11:42
Ludovic Orban, veşti proaste pentru pensionari: „Nu e 100% că pensiile vor crește cu 40%” GALERIE FOTO
Premierul Ludovic Orban nu crede că vor exista măriri de pensii așa cum s-a promis inițial. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Premierul Ludovic Orban a venit cu veşti proaste pentru pensionari la începutul anului! Acesta a declarat într-un interviu pentru Hotnews, că nu e 100% sigur că pensiile vor crește cu 40% de la 1 septembrie, deși, în prezent, sunt prevăzuți bani la buget pentru majorări.

Ludovic Orban, veşti proaste pentru pensionari!

„Nu e 100%  ( că vor crește pensiile de la 1 septembrie n.r.)  Banii sunt prevăzuți în buget. Depinde de cum evoluează economia. De cum evoluează încăsările bugetare.

În momentul în care iei o decizie să crești o pensie,  un salariu, astea sunt cheltuieli obligatorii.  După majorare trebuie să ai extrem de multă precauție în luare acestor decizii.

„Nu e 100% că pensiile vor crește cu 40%”

De regulă, creșterile trebuie să fie legate de indicatorii economici. PSD a făcut varză sistemul de pensii”, a declarat Ludovic Orban.

Vă readucem aminte că premierul Ludovic Orban a declarat că, în 2020, se va lucra la o nouă lege a pensiilor, care să elimine ”disfuncţionalităţile, inechităţile”. ”Anul acesta, e inclus în programul de guvernare, vom crea echipe largi de lucru în care vom include specialişti.

Vom include reprezentanţi din partea organizaţiilor pensionarilor, evident, oameni care au expertiză în domeniu, pentru a face o analiză extrem de serioasă asupra sistemului de pensii din România, pentru a sesiza disfuncţionalităţile, inechităţile”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat la ce inechităţi se referă, premierul a afirmat: ”Dacă v-am spus că anul acesta vom lucra, astfel încât să scoatem o lege mai bună a pensiilor, asta vom face”.

De remarcat că la finalul anului trecut premierul Ludovic Orban spunea referitor la creşterea pensiilor cu 40% în 2020, că există o lege în vigoare, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe care Guvernul intenţionează să o respecte.

”Vom construi proiectul de buget având în vedere această creştere”, a spus atunci Orban.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×