Ludovic Orban tună și fulgeră după majorarea tichetelor de masă: „Atâta nerușinare și nesimțire nu am văzut în viața mea”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 16:22
Ludovic Orban tună și fulgeră după majorarea tichetelor de masă: „Atâta nerușinare și nesimțire nu am văzut în viața mea”
Ludovic Orban, foc și pară după ce Parlamentul a votat majorarea tichetelor de masă. Sursa foto: hepta.ro

În cursul zilei de marți, 11 februarie, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a dat undă verde proiectului de lege prin care valoarea bonurilor de masă urmează să fie majorată de la 15, 18 la 20 de lei. Chiar dacă inițiatorii proiectului legislativ au invocat faptul că biletele acordate lunar angajaților ca o alocație suplimentară pentru hrană nu pot acoperi costurile unei mese, acesta nu este pe placul lui Ludovic Orban.

Ludovic Orban, reacție dură după ce legea privind majorarea tichetelor de masă a fost votată în Parlament

Într-o declarație de presă susținută la scurt timp după ce actul normativ a primit vot favorabil în Parlament, premierul demis și propus de președintele Klaus Iohannis pentru conducerea unui nou Guvern a criticat în termeni duri acest demers. Totodată liderul PNL a precizat că o astfel de măsură nu poate fi implementată în absența unor calcule privind impactul bugetar.

O să facem calculele. Eu atâta nerușinare și nesimțire nu am văzut în viața mea. Au respins și prorogarea termenului de intrare în vigoare a dublării alocațiilor.

Fiecare zi în care acest Parlament ia decizii este un motiv în plus să îl facă pe orice român să înțeleagă că este nevoie de alegeri anticipate. Nu se mai poate continuă în ritmul asta. Politicile PSD au creat un deficit uriaș și acum continuă să ia decizii care măresc deficitul”, a declarat Ludovic Orban.

Vești proaste pentru bugetarii români: este posibil să nu mai primească vouchere de vacanță

Tot astăzi, Senatul a respins Ordonanța de Urgență privind acordarea mult-așteptatelor vouchere de vacanță. În aceste condiții, este posibil ca bugetarii români să nu mai beneficieze de tichetele care acoperă o bună parte din costurile serviciilor turistice oferite pe litoral, avertizează fostul șef al Executivului. Decizia finală va aparține, însă, Camerei Deputaților.

Nu aţi văzut ce fac cu Ordonanţa de Urgenţă 1, care este piatra de temelie a construcţiei bugetare şi care este ordonanţa de urgenţă prin care am corectat toate aberaţiile antieconomice care au fost cuprinse în OUG 114? PSD ieri, la Senat, a părut într-un delir total prin ceea ce au votat ei acolo.

Înseamnă că ei vor să crească punctul de amendă (…), vor să îşi crească lefurile de parlamentari şi ale demnitarilor, noi în ordonanţă reglementasem să plafonăm indemnizaţiile pentru toate funcţiile de demnitate publică tocmai pentru a reduce cheltuielile bugetului pe anul ăsta.

Noi am stabilit prin OUG măsuri de restrângere a cheltuielilor publice, am stabilit că acordăm în continuare voucherele de vacanţă, dar am menţinut valoarea lor la nivelul anului 2019 pentru a nu provoca o cheltuială suplimentară.

E posibil, în forma în care ei au respins ordonanţa de urgenţă, nici să nu se mai dea vouchere de vacanţă, la limită. Probabil PSD, pur şi simplu, şi-a pierdut cumpătul, nu poţi să respingi o ordonanţă care corectează nişte deficiente majore”, a subliniat Ludovic Orban.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×