Ludovic Orban, prima reacție după ce i-a primit în partid pe Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin: „Au fost alături de noi la dărâmarea Guvernului PSD”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 17:36
Ludovic Orban, prima reacție după ce i-a primit în partid pe Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin: „Au fost alături de noi la dărâmarea Guvernului PSD”
Ludovic Orban, premierul României, în timpul unei şedinţe de Guvern. Sursa foto: Hepta

Foștii miniștri Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au găsit un refugiu în PNL, după ce au fost exilați din Pro România. Alături de ei au mai făcut joncțiunea cu liberalii și deputații Damian Florea, Mircea Banias și Liviu Balint.

Chiar dacă a anunțat în trecut că nu va accepta traseiști politici, Ludovic Orban a motivat acum „achiziția” celor cinci deputați prin faptul că aceștia au ajutat PNL la moțiunea de cenzură și învestirea guvernului. De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că cei doi foști miniștri vor fi cooptați în „structurile de conducere” ale partidului.

Ludovic Orban, prima reacție după ce i-a primit în partid pe Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin

„Am aprobat un protocol de înglobare, de integrare în PNL a tuturor celor care au fost alături de noi la învestirea Guvernului, care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură şi care au decis să se alăture PNL.

La nivel naţional, vor fi cooptaţi în structurile de conducere domnul rector Sorin Câmpeanu şi cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu şi alţi 14 membri fondatori, parlamentari, coordonatori de filială au demisionat din Pro România, invocând tendinţa de schimbare a idealurilor şi doctrinei partidului.

Ludovic Orban explică de ce Constantin și Cîmpeanu au ajuns în PNL

Premierul și liderul liberalilor a explicat decizia din spatele acceptării celor cinci foști membri Pro România în PNL:

„Deci PRO România a fost alături de noi la dărâmarea Guvernului PSD, după care a rămas alături de PSD şi a refuzat învestirea. Tot acest grup de colegi, practic, pot să le spun colegi începând de astăzi, nu au vrut să se întoarcă alături de PSD şi decizia lor a fost categorică de a susţine Guvernul PNL şi nu numai atâta, pentru că noi am purtat discuţii şi nu am făcut niciun secret din asta.

Au luat această decizie de a fi alături de PNL şi de partea, să spun, sănătoasă a mediului politic şi nicidecum să rămână rătăciţi pe la uşile PSD… Aşa cum sunt alţii. Ca atare, e un pas normal, atât domnul rector Sorin Câmpeanu, care este o personalitate deosebită în domeniul educaţiei, cât şi Daniel Constantin, care a fost minstru al Agriculturii, şi alţi colegi, Mircea Banias, şi alţi parlamentari sunt practic începând de astăzi colegii noştri”, a spus Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×