Ludovic Orban, prima reacție după ce a fost desemnat premier de către Klaus Iohannis. Care vor fi principalele sale priorități

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 17:29
Ludovic Orban, prima reacție după ce a fost desemnat premier de către Klaus Iohannis. Care vor fi principalele sale priorități
Ludovic Orban, prima reacție după ce a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis *foto: facebook

Ludovic Orban a fost desemnat marți de către Klaus Iohannis drept noul premier al României. Președintele PNL va merge acum la guvern pentru a obține sprijinul Parlamentului. Liderul liberalilor a vorbit despre obiectivele sale din momentul în care va prelua executivul.

Ludovic Orban, prima reacție după desemnarea ca premier al României

Ludovic Orban a fost prezent la Palatul Cotroceni, în momentul în care Klaus Iohannis l-a desemnat ca premier al României. Acesta s-a arătat onorat de oportunitatea de a servi pentru cetățeni:

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată în formarea unui guvern, într-o situație dificilă pentru România. Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate, în numele PNL. Garantez că îmi voi depune toată energia în slujba serviciului public. Asumarea guvernării într-un astfel de moment este ceea ce ne definește. În acest moment românii au așteptări mari din partea noastră. Vom da românilor cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru marile probleme cu care se confruntă România astăzi”, a spus liderul liberal.

Ludovic Orban, prima reacție după ce a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis
Ludovic Orban, prima reacție după ce a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis *foto: facebook

Care sunt prioritățile viitorului guvern Ludovic Orban

Președintele PNL a anunțat care vor fi prioritățile pentru un potențial guvern Ludovic Orban: „Principalele priorități ale guvernului pe care îl voi prezenta investiturii sunt: refacerea echilibrului macroneconomic, restructurarea amplă a Palatului guvernamental, simplificarea administrativă, readucerea competenței și profesionalismului și digitalizarea administrației pentru a crește calitatea serviciilor. Acordarea unei atenții serioase a tuturor obiectivelor de investiții în infrastructura de educație, de sănătate și în celelalte domenii publice în care este nevoie majoră de investiții. Respectarea tuturor rigorilor în ceea ce privește statul de drept, respectarea cu sfințenie a drepturilor cetățenilor. Readucerea instituțiilor guvernamentale în slujba cetățeanului și nu în slujba politrucilor. Am încredere în toți partenerii care au fost alături de noi în atingerea obiectivului major de a pune punct guvernului PSD.”

El a explicat și de ce ar trebui ca opozanții să voteze moțiunea de cenzură: „Orice zi în întârzierea investirii acestui guvern înseamnă menținerea PSD-ului la putere și a guvernului Dăncilă pe care niciun român nu vrea să îl vadă cum deține puterea.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×