Ludovic Orban lămurește situația voucherelor în loc de alocații. „Aşa aţi citit dumneavoastră la un post de televiziune”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 16:52
Ludovic Orban lămurește situația voucherelor în loc de alocații. „Aşa aţi citit dumneavoastră la un post de televiziune”
Ludovic Orban lămurește situația voucherelor în loc de alocații. "Aşa aţi citit dumneavoastră la un post de televiziune". Sursa foto: Hepta

Premierul interimar, Ludovic Orban a declarat, miercuri, că majorarea alocațiilor copiilor „este un non-subiect”, iar transformarea acestora în vouchere a fost înțeleasă greșit.

Ludovic Orban, anunț despre alocații

Ludovic Orban a declarat că momentan nu se poate vorbi despre o majorarea a alocațiilor, în contextul în care nu a fost realizată rectificarea bugetară. Cu toate acestea, premierul desemnat a profitat de situație pentru a aminti că partidul pe care îl conduce a fost mereu preocupat de creșterea alocațiilor.

„Ce să vă spun, este un non subiect. PNL a avut întotdeuna grijă ca alocaţiile pentru copii să crească. Majorările din 2015, 2019 au fost crescute de PNL, tot noi am avut grijă să le indexăm cu rata inflaţiei.

În situaţia de faţă, proiectul de lege adoptat la iniţiativa PSD, un amendament la proiectul de lege nu poate fi aplicat până în momentul în care se va realiza rectificarea bugetară”, a afirma premierul Orban, potrivit News.ro.

Liderul Executivului a fost întrebat cu această ocazie și dacă alocaţiile copiilor vor fi transformate în vouchere. Orban a spus, însă, că totul a fost o neînțelegere: „Aşa aţi citit dumneavoastră la un post de televiziune pe crawl”.

Ce spune Ludovic Orban despre voucherele pentru alocații

„Vouchere? Nu, aşa aţi citit dumneavoastră la un post de televiziune pe crawl. Am dat exemple, întrebat fiind, am dat exemple că există şi alte modalităţi de a sprijini financiar, m-am referit la alte ţări şi am spus foarte clar că nu există niciun altfel de proiect referitor la acest subiect, că noi respectăm legislaţia şi că obiectivul nostru este să creştem alocaţiile pentru copii”, a declarat Ludovic Orban.

Cu toate acestea, Ludovic Orban vorbea, luni, în cadrul unei emisiuni TV, despre posibilitatea de a înlocui alocațiile cu vouchere.

Am dat un exemplu, în alte țări, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o reducere a impozitului, tot o formă de sprijin al familiei. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului, de exemplu, voucherele.

Deocamdată n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie în această privință” a spus Ludovic Orban, luni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×