Ludovic Orban, dezlănțuit la adresa Gabriela Firea: „E mai proastă decât Oprescu”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 19:29
Ludovic Orban, dezlănțuit la adresa Gabriela Firea: „E mai proastă decât Oprescu”
Ludovic Orban, atac dur la adresa Gabrielei Firea. Sursa foto: Agerpres

Prezent duminică după-amiază la reuniunea Comitetului de Coordonare al filialei Sector 2 a Partidului Național Liberal, premierul Ludovic Orban nu a ratat ocazia de a lansa o serie de atacuri dure la adresa primarului Capitalei, Gabriela Firea. Potrivit acestuia, de-a lungul mandatului săuexecrabil”, edilul s-a arătat preocupat numai de pomeni. Totodată, șeful Executivului susține că bucureștenii au fost tratați ca „niște cetățeni de mâna a șaptea, chilipirgii şi pleşcari şi pomanagii”.

Ludovic Orban nu o menajează deloc pe Gabriela Firea: „E mai proastă decât Oprescu”

Făcând o comparație cu Sorin Oprescu, precedentul primar al Capitalei, Orban a ajuns la concluzia că administrația Gabrielei Firea a fost mult mai defectuoasă, iar oamenii resimt zi de zi „pe pielea lor” acest lucru. În aceste condiții, încrederea bucureștenilor în municipalitate a scăzut semnificativ, este de părere șeful Executivului.

Eu nu am crezut că se poate un primar mai prost decât Oprescu. Din păcate, Firea a demonstrat că e şi mai proastă decât Oprescu ca şi primar. Ea ca speaker, ca subretă, ca om de comunicare, sigur că încă îi mai păcăleşte pe oameni.

Culmea e că Firea este liderul PSD cu cea mai mare cotă de încredere, dar ea are încredere mai mare în afara Bucureştiului, decât în Bucureşti. Cei care resimt pe pielea lor ce înseamnă administrarea Bucureştiului încep să-şi piardă din ce în ce mai mult încrederea”, a declarat Ludovic Orban.

„Transportul public este la pământ. Rahaturile alea cumpărate de la turci sunt nişte hârburi”

O altă critică adusă primarului Gabriela Firea vizează calitatea precară a transportului bucureștean. Potrivit premierului, nici autocarele achiziționate din Turcia pe sume deloc de neglijat nu par să rezolve această problemă ce trenează de ani întregi, întrucât sunt „niște hârburi”.

Transportul public este la pământ. Rahaturile alea care au fost cumpărate de la turci cu preţuri mai mari decât cele cumpărate de primarii noştri (…) sunt nişte hârburi care nu vor avea o durată de viaţă mai lungă decât autobuzele pe care le-am cumpărat noi când eram la primărie în 2007-2008, care au fost mult mai bune.

Firea e preocupată de pomeni, imaginându-şi că toţi bucureştenii chiar sunt cetăţeni de mâna a şaptea, chilipirgii şi pleşcari şi pomanagii cum îşi imaginează Firea că ar putea să-i transforme pe bucureşteni. Bucureştiul conţine elita României, hai să fim cinstiţi!

Aici în Bucureşti au venit vârfurile, exigenţa bucureştenilor este mult mai mare şi de altfel managementul acestui oraş trebuie să fie de nivel european”, a mai spus Ludovic Orban în discursul susținut în faţa liberalilor prezenţi la reuniune conducerii filialei Sector 2.

Totodată, premierul a avertizat că liberalii se vor confrunta cu „populismul, cu demagogia, cu uriaşa clientelă a PSD” la alegerile din acest an. „Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile în Bucureşti şi în fiecare sector este un obiectiv foarte important, câştigarea Bucureştiului e foarte importantă pentru percepţia care se creează la nivel naţional, dar şi pentru forţa PNL.

Dar nu de aia trebuie să câştigăm Bucureştiul ca să fim noi tari şi mari, trebuie să câştigăm Bucureştiul pentru că Bucureştiul este într-o situaţie dramatică, toate sistemele pârâie din încheieturi”, a mai afirmat Ludovic Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×