Ludovic Orban, anunț important despre pensiile românilor: „Vom lucra pentru a scoate o lege mai bună”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 21:26
Ludovic Orban, anunț important despre pensiile românilor: „Vom lucra pentru a scoate o lege mai bună”
Ludovic Orban se gândește la o nouă lege a pensiilor. Sursa foto: wall-street.ro

Ludovic Orban vine cu vești îmbucurătoare pentru pensionarii români. Într-o declarație de presă susținută recent, premierul promite că Guvernul său va crea în scurt timp o nouă lege a pensiilor, chiar dacă mai există un astfel de act normativ care așteaptă la rândul său să fie aplicat. De asemenea, șeful Executivului anunță că inițiativa legislativă va fi elaborată de „oameni care au expertiză în domeniu”.

Ludovic Orban anunță o nouă lege a pensiilor

Uitați-vă în programul de guvernare. Anul viitor vom crea echipe largi de lucru care vor include specialiști. Vom include reprezentanți din partea organizațiilor pensionarilor, oameni care au expertiză în domeniu pentru a face o analiză extrem de serioasă asupra sistemului de pensii din România, pentru a sesiza disfuncționalitățile, inechitățile.Vom lucra pentru a scoate o lege mai bună a pensiilor”, a explicat Ludovic Orban.

Începând cu 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie s-a majorat de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Următoarea majorare a pensiilor este preconizată să aibă loc în anul 2020, majorare prevăzută de Legea pensiilor care stipulează o creștere masivă, de 40%. Totodată, premierul intenționează să pună capăt problemelor cu care se confruntă persoanele cu handicap.

Ce se întâmplă cu majorările promise

Chestionat pe marginea creșterilor promise cu surle și trâmbițe de Cabinetul Dăncilă și anunțate – cu ceva mai multă reținere, totuși de liberali, prim-ministrul a precizat că valoarea punctului de pensie a ajuns la 1.265 de lei începând cu data de 1 septembrie, următoarea majorare fiind programată pentru anul 2020, conform legii în vigoare. Practic, punctul de pensie va atinge în toamnă pragul de 1.775 lei.

Orice cetăţean care doreşte să ştie câți bani va primi de la 1 septembrie 2020 are la dispoziție o formulă de calcul cât se poate de simplă.  Trebuie doar să înmulțească pensia pe care o are la ora actuală cu 1,4, echivalentul raportului dintre 1.265 lei și 1.775 lei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×