Bani mai mulți pentru pensionari! Cât a ajuns să valoreze punctul de pensie și când se măresc indemnizațiile

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/03/2019, 15:47
Bani mai mulți pentru pensionari! Cât a ajuns să valoreze punctul de pensie și când se măresc indemnizațiile GALERIE FOTO
Cât a ajuns să valoreze punctul de pensie și când se măresc indemnizațiile

Noul punct de pensie va fi de 1.256 de lei, ceea ce înseamnă bani mai mulți pentru cei peste 4,6 milioane de pensionari. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că totul se va decide săptămâna viitoare, atunci când se va întâlni cu directorii de la Casa pe pensii pentru a pune la punct planul de implementare.

Bani mai mulți pentru pensionari! Noul punct de pensie va fi de 1.256 lei

„Până în luna septembrie, nu octombrie, noi trebuie să implementăm legea pensiilor. Așa cum scrie în lege, de la 1 octombrie 2018 timp de 12 luni, până la 30 septembrie 2019 vom implementa aceste măsuri.

Vom termina de implementat legea. Vom pune în plată noile cuantumuri pentru aceste persoane. De la 1 septembrie va intra în vigoare și noul punct de pensie de la 1100 la 1265 de lei. Noi suntem pregătiți”, a explicat ministrul.

Bani mai mulți pentru pensionari! Cât a ajuns să valoreze punctul de pensie și când se măresc indemnizațiile
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că totul se va decide săptămâna viitoare

Iohannis a respins proiectul de buget al Guvernului și se așteaptă decizia CCR

Mai mult, acesta a criticat întârzierile de la legea pensiilor și cea a bugetului. „Tot ce se întâmplă cu aceste amânări ale legii pensiilor, ale legii bugetului se răsfrânge asupra românilor dar și asupra colegilor mei, se va comprima timpul din casele de pensii și va trebui ca efortul să fie mult mai mare. Am discutat cu mare parte din ei. Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu toți directorii din cadrul Casei Naționale de pensii și a Agențiilor Județene de ocupare a forței de muncă”, a spus Marius Budăi.

Bani mai mulți pentru pensionari! Cât a ajuns să valoreze punctul de pensie și când se măresc indemnizațiile
Budăi a criticat întârzierile de la legea pensiilor și cea a bugetului

Liderul statului Klaus Iohannis a respins proiectul de buget al Guvernului și se așteaptă decizia CCR. „Preşedintele ce a ales să facă, aţi văzut, e o şicanare evidentă a Guvernului. Eu nu îmi aduc aminte ca vreun preşedinte în trecut să fi trimis bugetul la Curtea Constituţională pentru că bugetul este cu precădere un apanaj al Executivului şi al Parlamentului şi el nu conţin elemente de constituţionalitate sau neconstituţionalitate, ca o lege diferită. Eu cred că aici a greșit foarte mult”, a menționat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×