Ludovic Orban, anunț ferm despre alegerile prezidențiale! „În 8 județe și municipiul București nu au ajuns toate materialele pentru alegeri”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 17:08
Ludovic Orban, anunț ferm despre alegerile prezidențiale! „În 8 județe și municipiul București nu au ajuns toate materialele pentru alegeri” GALERIE FOTO
Ludovic Orban a scos în evidență mai multe abateri. Sursa foto - facebook

Noul premier Ludovic Orban și-a intrat serios în rol și a făcut un anunț ferm despre alegerile prezidențiale! Președintele PNL a precizat, după o vizită la sediul MAI, că în 8 județe și municipiul București, în anumite secții, nu au ajuns toate materialele necesare pentru alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, șeful liberalilor a dat asigurări că nu vor fi probleme și că toate secțiile vor fi deschise la timp.

Ludovic Orban, anunț ferm despre alegerile prezidențiale!

”Lucrurile stau bine. Sunt mobilizate efective de peste 37.000 de angajați din MAI. În 8 județe și municipiul București nu au ajuns toate materialele în toate secțiile de votare, dar ele vor ajunge cât mai curând. Atrag atenția managerilor de spitale să le permită celor care doresc să voteze să o facă. Am făcut un tur al centrului de comandă. Oamenii sunt la post”, a declarat Ludovic Orban.

De altfel, Ludovic Orban a scos în evidență și câteva probleme de care s-au lovit deja românii din străinătate. „Procesul de votare se derulează în condiţii bune. Sigur, că au apărut mici situaţii. Mi-a spus domnul ministru, legat de viteaza foarte lentă de reacţie a Biroului Electoral, în cursul zilei de ieri, în cazul înlocuirilor de delegaţi la secţiile de votare, respectiv a suplimentărilor de delegaţi la secţiile de votare, în care neavând decât două şedinţe Biroul Electoral pentru secţiile din străinătate, a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire.

Probleme și în diasporă

 Astăzi, au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire şi tot cam atâtea, 113, dacă ţin bine minte, de suplimentare. Astăzi sunt 100 de cereri de suplimentare care sperăm să fie aprobate cât mai repede, pentru a asigura personalul necesar derulării în bune condiţii la nivelul fiecărui Birou Electoral de secţie de  votare. În prima zi a existat posibilitatea de înlocuire.

Începând de astăzi şi mâine, înlocuirea se face numai în situaţii excepţionale, dar suplimentările se pot discuta. Aceste cereri sunt importante, pentru că nu toate secţiile au numărul de reprezentanţi, să zic, din partea fiecărui partid”, a mai spus Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×