Lucruri interesante pe care bebelușii le fac, fără ca părinții lor să știe

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
14/04/2020, 20:35
Lucruri interesante pe care bebelușii le fac, fără ca părinții lor să știe
12 lucruri interesante pe care le fac bebelușii. sursă foto: totuldespremame.ro

Bebelușii pot face lucruri interesante, fără ca adulții să cunoască aceste abilități. Un nou-născut pare neajutorat, dar, în realitate, este mai puternic decât am putea crede.

Un bebeluș poate face multe lucruri interesante

Un nou-născut pare un neajutorat care necesită atentie constantă din partea adulților. Aceasta presupunere este reala doar parțial. În realitate, bebelușii sunt mult mai puternici decât credem noi. Își pot manipula mama cu ajutorul unui impuls chimic, dorm cu ochii deschiși și nu se tem de înălțimi.

Bright Side a studiat fapte despre nou-născuți și despre copiii care abia urmează să vină în această lume. Se pare că sunt adevărați supereroi. Nou născuții au simțul gustului mai dezvoltat decât  adulții, dintr-un motiv neobișnuit.

Limba, mucoasele și cavitatea bucală ale unui bebeluș au mai multe papile gustativei decât un adult. O parte din oamenii de știință cred că aceste papile gustative suplimentare sunt necesare pentru a explora lumea din jur.

De asemenea, bebelușii simt mult mai bine gustul obiectelor pe care le ling. Semnalale unui sistem senzorial pot ajunge într-un alt sistem snezorial. De exemplu: când o persoană vede culoarea muzicii sau simte mirosul cuvintelor. Ceva asemănător se întâmplă și cu nou născuții.

Primesc informații prin lingerea obiectelor din jur

Datorită numărului mare de neuroni și al papilelor gustative, bebelușii primesc mai multă informație despre obiecte decât primesc adulții, doar prin lingerea jucăriilor, a mâinilor și a altor lucruri care îi înconjoară.

Oamenii de știință au observat că celulele stem din cordonul ombilical îmbunătățesc ritmul cardiac al mamei, după naștere, și celulele embrionale încearcă să rezolve problemele organelor mamei pentru ca fătul să supraviețuiască.

Unii copii dorm cu ochii între deschiși, iar asta îi poate speria pe părinți. Acest lucru indică faptul că bebelușii sunt în faza de mișcare rapidă a ochilor. În faza asta, sunt în visare și procesează informația pe care au primit-o în timpul zilei. Acest lucru îi ajută pe copii să își îmbunătățească memoria și sistemul nervos.

Nu transpiră și nu plâng fără lacrimi

Nou născuții nu transpiră și nu plâng fără lacrimi, datorită faptului că glandele lacrimale și sudoripale nu sunt dezvoltate complet. Bebelușii au capacitatea de a simți semnale de căldură și apropiere de la mamele lor.

Au senzori de temperatură ciudați. Dacă, imediat după naștere sunt puși pe sânii mamei, vor găsi drumul spre sfârc și vor începe să mănânce. Copiii își pot schimba culoarea ochilor, dar nu se întâmplă la toți.

Unii sunt născuți cu albastru sau albastru închis, dar această culoare nu va rezista în tmp. Pigmentul de culoare din corpul nostru nu este produs imediat. Există, însă, o excepție: ochii căprui nu se vor schimba, deoarece corpul are destulă malanină.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×