Lovitură pentru Monica Anisie. Patru asociații de elevi îi solicită să demisioneze de la Ministerul Educației

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/12/2019, 19:03
Lovitură pentru Monica Anisie. Patru asociații de elevi îi solicită să demisioneze de la Ministerul Educației GALERIE FOTO
Monica anisie este contestată de mai multe asociații de elevi. Sursa foto - facebook

Lovitură pentru Monica Anisie. Ministrul Educației este contestat puternic și patru asociații de elevi din România îi cer demisia. Se întâmplă lucrul acesta după ce proiectul de OUG publicat pe site-ul ministerului „aruncă în haos și plafonează din nou naveta în mediul rural”. Cel puțin așa susține Asociației Elevilor din Constanța (AEC).

Lovitură pentru Monica Anisie

Organizația a transmis un comunicat potrivit căruia asociațiile elevilor din Constanța, București, Vâlcea și Maramureș sunt nemulțumite de OUG propusă de Ministerul Educației. Elevii spun că, din perspectiva lor, nu se rezolvă absolut deloc problema decontării transportului

„Proiectul propus de Ministerul Educației și Cercetării urmărește să modifice art. 84, alin. (3) din Legea educației naționale în sensul introducerii unor „cuantumuri maxime” pentru sumele ce pot fi decontate elevilor, urmând ca Guvernul să stabilească aceste sume printr-o hotărâre de Guvern în termen de 30 de zile.

Patru asociații de elevi îi solicită să demisioneze de la Ministerul Educației

Concret, elevilor nu li se vor putea deconta cheltuielile de transport integral, ci în baza unui plafon stabilit de Guvern.

Adică, la fel ca între 2013 și 2016, când a fost adoptată OG nr. 29/2013, iar din 400 de lei, suma aproximativă pentru un abonament pe o distanță de 50 km, elevilor li se decontau doar 120 de lei”, se arată în comunicatul transmis de AEC.

Mai mult de atât, reprezentanții elevilor spun că ministrul Educației ia decizii contradictorii cu obiectivele ministerului și chiar „împotriva elevilor”.

„Dorim să atragem atenția că în acest moment ministrul educației, Monica Anisie, dorește să ia măsuri chiar aflate în contradicție cu obiectivele pe scurt ale MEC, din anexa 3 la bugetul ministerului.

Aceasta prevedea că unul dintre obiective este „inițierea unor eforturi guvernamentale pentru deblocarea decontului navetei elevilor și cadrelor didactice și pentru finanțarea transportului școlar intrajudețean”.

Astfel, deși reprezentanții Guvernului se laudă săptămânal că susțin educația și vor să ajute elevii, de fapt, din nevoia de a cheltui cât mai puțini bani, iau măsuri contra elevilor.

Cea propusă prin acest proiect este una dintre ele. În loc ca MEC să pună în aplicare în mod corect Decizia CCR, autoritatea o interpretează în mod eronat pentru a nu aloca bani în vederea decontării integrale a navetei”, au mai transmis reprezentanții AEC.

Asociațiile de elevi nu au ezitat și au mers chiar mai departe solicitând demiterea ministrului Educației, Monica Anisie, și retragerea de urgență a proiectului Ordonanței de Urgență a Guvernului privind decontarea transportului elevilor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×