Ludovic Orban, serie de critici la adresa ministrului Educației, Monica Anisie! „Nu mi se pare normal ca pe nepusă masă să ne trezim cu 2 OUG despre care habar nu am. Nu mai accept!”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 11:48
Ludovic Orban, serie de critici la adresa ministrului Educației, Monica Anisie! „Nu mi se pare normal ca pe nepusă masă să ne trezim cu 2 OUG despre care habar nu am. Nu mai accept!” GALERIE FOTO
Premierul Ludovic Orban participa la o sedinta de guvern. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Șeful Executivului Ludovic Orban a lansat o serie de critici la adresa ministrului Educației, Monica Anisie! Acesta le-a transmis tuturor miniștrilor din cabinetul său că nu mai acceptă introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanţe de urgenţă care nu a fost discutată în prealabil cu el.

Ludovic Orban, serie de critici la adresa ministrului Educației, Monica Anisie!

Mai mult de atât, Orban consideră că că nu i se pare normal să se trezească cu ordonanţe de care nu avea habar. Reacția primului ministru a venit după ce ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unor proiecte de ordonanţă de urgenţă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ludovic Orban a cerut miniştrilor la începutul şedinţei de Guvern să spună dacă au proiecte de ordonanţă de urgenţă care să fie introduse pe ordinea suplimentară. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus că este vorba de unele măsuri pentru prorogarea unor termene.

„Nu mi se pare normal ca pe nepusă masă să ne trezim cu 2 OUG despre care habar nu am. Nu mai accept!”

“Este vorba despre prorogarea termenelor referitoare la evaluarea naţională, la bacalaureat şi la admiterea elevilor la liceu, pentru elevii care se află acum în clasa a VII-a, să se realizeze după modelul actual şi nu după programa transdisciplinară pe care elevii nu au parcurs-o până la acest moment.

În această prorogare de termene se prevede ca să se proroge termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale, având în vedere că ARACIS-ul nu a realizat o metodologie pentru această evaluare.

Dacă nu luăm această măsură, începând cu data de 1 ianuarie 2020 şcolile doctorale se blochează şi nu îşi mai pot desfăşura activitatea”, a afirmat Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de ordonanţă pentru completarea unui articol din legea educaţiei pentru exceptarea de la obligativitatea înregistrării în registrul matricol unic a studenţilor înmatriculaţi la Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul la programele de master, licenţă şi programe post-universitare.

Acesta a fost momentul în care Ludovic Orban a spus că nu mai acceptă introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanţe de urgenţă care să nu fie discutată cu el în prealabil.

“Aprobat. Dar vă spun de acum, nu mai accept introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanţe de urgenţă pe care nu o discutaţi în prealabil cu mine.

Nu mi se pare normal ca pe nepusă masă să ne trezim cu două ordonanţe de urgenţă despre care habar n-am. Ca să nu mai spun că sunt subiecte care trebuiau discutate anterior”, a precizat șeful Executivului.

 

 

Închide ×